Acne is een ontstekingsziekte van de huid. De talgklieren produceren teveel talg (sebum) en die talg is van slechte kwaliteit; hierdoor vormen zich puistjes op de huid.

Bij BIODERMA hebben we een specifiek verzorgingsgamma ontwikkeld voor de gemengde, vette huid met imperfecties, maar ook de acnehuid.

Acne behandeling – Fase 1 : reinigen

Een gezonde huid begint bij een propere huid. Daarom stellen wij voor om de acne behandeling te beginnen met het gebruik van een aangepast reinigingsproduct.

In tegenstelling tot wat men misschien zou denken, blijft een gemengde of vette acnehuid ook gevoelig. Dus bij het kiezen van een acne behandeling is het belangrijk om te opteren voor een aangepast product, dat je huid niet nodeloos uitdroogt.

Bij BIODERMA hebben we twee producten ontwikkeld om je gemengde of vette acnehuid te reinigen: micellair water Sébium H2O en Sébium Gel moussant.

Het verschil tussen die twee producten zit vooral in de textuur en de manier van aanbrengen. Het micellair water wordt met een wattenschijfje aangebracht en moet niet worden afgespoeld, terwijl Sébium Gel moussant veeleer als een klassieke zeep voor het gezicht wordt gebruikt en moet worden afgespoeld.

Qua eigenschappen zijn ze evenwel identiek. Ze reinigen de huid en verwijderen make-up zonder uitdrogend effect. Ze zuiveren de huid door overtollig sebum te verwijderen. Beide producten zijn niet-comedogeen en bieden een zeer goede tolerantie.

Het reinigen van de huid is een niet te verwaarlozen fase van je acne behandeling: als ze niet goed gereinigd wordt, gaat je huid verstikken. De hydrolipidenfilm kan zijn beschermende rol dan niet meer goed vervullen en de poriën raken verstopt.

Aanvullend daarop kan je ook eenmaal per week Sébium Gel Gommant gebruiken voor een diepe reiniging. Deze scrubgel maakt de poriën vrij, effent de huidtextuur, laat de huid frisser ogen en reinigt ze in alle zachtheid.

Acne behandeling – Fase 2 : behandelen

Om vervolgens puistjes echt te gaan aanpakken, voeg je Sébium Global toe aan je acne behandeling. Dit product elimineert puistjes en zwarte puntje, maar hydrateert je huid ook. Het verzacht ook restlittekentjes. Dankzij de Seborestore-technologie brengt het de samenstelling van het sebum op biologische wijze weer in evenwicht. Het pakt het probleem dus aan de bron aan door je huid te helpen om zichzelf te reguleren en zo de vorming van nieuwe puistjes tegen te gaan. Daarnaast reguleert Sébium Global ook het glimmen van je huid.

Extraatje: dit product bestaat ook in een gekleurde versie: Sébium Global Cover. Naast het elimineren van puistjes en zwarte puntjes, het hydrateren van je hui en het reguleren van de talgproductie, biedt Sébium Global Cover ook een langdurig dekkend effect en kan je rode vlekjes neutraliseren met de groene compact die in de dop van de tube zit.

Acne behandeling – Fase 3 : beschermen

Tot slot is er de derde stap van je acne behandeling: beschermen. Als je last hebt van acne is het immers belangrijk om je huid te beschermen tegen UVA- en UVB-stralen. Het valt niet altijd mee om een product te vinden dat geen vette film op je huid legt. Daarom hebben we bij BIODERMA Photoderm AKN Mat SPF30 ontwikkeld, een zonneproduct dat speciaal is afgestemd op de acnehuid.

Het product is kleurloos bij het aanbrengen en laat geen witte sporen achter. Het heeft ook geen vet effect: je huid blijft droog. Het heeft een langdurig matterend effect en daarnaast activeert het de natuurlijke huidafweer en beschermt de huid tegen celschade. Dit product beschermt niet alleen je huid tegen de zon met een SPF30, maar is ook werkzaam tegen puistjes en gaat vorming van nieuwe imperfecties tegen.

BIODERMA productfoto, Sébium H2O 500ml, micellair water voor huid met neiging tot acne

Dagelijks reinigen zonder spoelen

Gemengde tot vette huid Vette huid

Micellaire technologie

Sébium H2O

(No opinion yet)

Het dermatologische micellaire water. Reinigt - verwijdert make-up - zuivert de huid zonder uitdrogen

Voor wie?

Volwassenen, Tieners

BIODERMA productfoto, Sébium Gel moussant 500ml, doucheschuimgel voor vette huid

Dagelijks reinigen, af te spoelen

Gemengde tot vette huid

D.A.F. Patent

Sébium Gel moussant

(1 beoordeling)

Zuiverende cleanser die zacht reinigt. Verwijdert onzuiverheden, houdt glimmen onder controle.

Voor wie?

Volwassenen, Tieners

Dagelijks reinigen, af te spoelen

Vette huid met neiging tot acne

D.A.F. Patent

Sébium Gel moussant actif

(No opinion yet)

Reinigingsproduct tegen imperfecties. Maakt de poriën vrij. En dat met respect voor je huid.

Voor wie?

Volwassenen, Tieners

Dagverzorging

Vette huid

Fluidactiv patent

Sébium Hydra

(No opinion yet)

Voedt en hydrateert intensief voor een betere therapietrouw bij sterk uitdrogende behandelingen.

Voor wie?

Volwassenen, Tieners

BIODERMA productfoto, Sébium Sensitive 30ml, behandeling van huid met neiging tot acne

Dagverzorging

Vette huid Gevoelige en verzwakte huid met neiging tot acne

Inflastop-technologie

Sébium Sensitive

(No opinion yet)

Kalmeert, rehydrateert en elimineert puistjes bij een gevoelige huid met neiging tot acne.

Voor wie?

Volwassenen, Tieners

Occasionele reiniging

Vette huid Gemengde tot vette huid

D.A.F. Patent

Sébium Gel gommant

(No opinion yet)

Scrubgel voor een zuiverder en gladdere huid.

Voor wie?

Volwassenen, Tieners