BIODERMA micellair water : wat is er zo uniek aan ?  

Micellair water: definitie

Er zijn verschillende soorten make-up removers: melk, olie, gel, lotion, tweefasige lotions en... micellair water.

Micellair water is een reinigende make-up remover maar dat wist ze vast al. Maar weet je ook waaruit micellair water bestaat en hoe het werkt?

Zoals de naam zegt, is micellair water een "water" dat is samengesteld uit "micellen". Deze micellen bestaan uit reinigingsmiddelen, zgn. oppervlakte-actieve stoffen. Oppervlakte-actieve stoffen zijn moleculen die bestaan uit een lipofiel (aangetrokken door vet) en hydrofiel (aangetrokken door water) gedeelte.

Voor micellair water worden 2 soorten water gebruikt:

  • Gedistilleerd cosmetisch water: klassiek zuiveringsproces waarbij niet alleen bacteriële toxines worden verwijderd (aanwezigheid van endotoxines).
  • Ultrazuiver farmaceutisch water: verwijdert alle endotoxines om te voorkomen dat de huid ontstoken raakt.

Micellair water van BIODERMA

Als uitvinder van micellaire technologie maakt BIODERMA gebruik van ultrazuiver farmaceutisch water voor zijn micellair water. Dit injecteerbare water is van medische kwaliteit en dus het meest zuiver en veilig voor de huid. De pH-waarde (potentia hydrogenii, geeft de zuurtegraad van een waterige oplossing aan) bedraagt 5,5. Dit is een zgn. fysiologische pH die overeenkomt met die van de huid.

De micellen die BIODERMA gebruikt, bestaan uit zachte, niet-ionische oppervlakte-actieve stoffen die de beschermende hydrolipidenfilm van de huid vrijwaren. BIODERMA beperkt het aantal oppervlakte-actieve stoffen maximaal, wat een maximale huidtolerantie garandeert.

Bovendien zijn de micellen in micellair water van BIODERMA biomimetisch. Dat wil zeggen dat ze de huidstructuur nabootsen en in perfecte biologische harmonie met de huid zijn. De micellen hebben dan ook dezelfde structuur als de fosfolipiden in het celmembraan van de huid.

 

 micellair water

Micellar water mode of action

Om micellaire technologie beter te begrijpen, volgt hier een overzicht van de verschillende werkingsfasen.

  1. In water vormen reinigingsmiddelen (oppervlakte-actieve stoffen) micellen.
  2. Op een wattenschijfje gaan de micellen open en blijft het hydrofiele gedeelte op het katoen zitten (aangetrokken door water).
  3. Bij contact met de huid, haken de "lipofiele ketens" van de micellen zich vast aan de lipiden in de huid (make-up, vervuiling, onzuiverheden) en houden die vast.
  4. Zo worden onzuiverheden verwijderd en gefixeerd op het katoen.

Nu weet je hoe micellair water precies werkt. Wat je wellicht niet weet, is dat BIODERMA in 1995 het eerste micellair water heeft ontwikkeld: Sensibio H2O. BIODERMA is dus de uitvinder van de micellaire technologie die rechtstreeks is geïnspireerd op de huid. Ruim twintig jaar later is dit nog altijd het meest verkochte micellair water wereldwijd.

Meer over micellair water Sensibio H2O.

BIODERMA heeft zijn expertise inzake micellaire technologie verder uitgebouwd en een micellair water voor elk huidtype ontwikkeld!