Kies de juiste hydraterende crème al naargelang je een droge of gedehydrateerde huid hebt

Hoe herken je een gedehydrateerde huid en kies je jouw hydraterende crème?

Jouw huid is uniek. Om haar gezond te houden, is het van belang haar te verzorgen in functie van haar behoeften en specifieke eigenheid. 

Als onze huid trekt, denken we dat we een droge huid hebben. Toch gaat het in de meeste gevallen om een gebrek aan hydratatie van de opperhuid. Voor je gaat opteren voor een ultravoedende hydraterende crème, moet je eerst een droge en een gedehydrateerde huid van elkaar leren onderscheiden, want dit zijn twee verschillende huidproblemen.

 

Hoe herken je een gedehydrateerde huid?

Een gedehydrateerde huid is een huid met een tekort aan vocht. Ze kan tijdelijk trekkend en onbehaaglijk aanvoelen en daarbij kan de teint dof ogen. Dehydratatie is een probleem van de gezichtshuid, dat zich kan voordoen bij alle huidtypes: vet, droog, gevoelig of gemengd. Het is een tijdelijk, omkeerbaar verschijnsel. 

Een droge huid daarentegen, is een huid met een tekort aan vocht en lipiden (vetten). Deze huid schilfert en kan zelfs kloofjes of barstjes vertonen. Ze “trekt” frequent en meestal is zowel de huid van het gezicht als van het lichaam droog. Ander belangrijk punt: een droge huid is een huidtype, dus een permanente toestand. 

Om een huid met vochttekort te behandelen, is een aan het huidtype aangepaste hydraterende crème nodig die het vochtgehalte op peil houdt. Zo is de huid optimaal bestand tegen externe agressies die de dehydratatie verergeren, zoals koude, wind, vervuiling en UV-stralen. 

Eerst en vooral ‘s morgens en ‘s avonds je huid reinigen met een zachte reiniger, zoals het hydraterend micellair water Hydrabio H2O. Dit micellair water reinigt en verwijdert make-up in alle zachtheid, zonder de huid uit te drogen want het hoeft niet te worden afgespoeld. Dit micellair water bevat hydraterende bestanddelen en ons AquagéniumTM-patent, om de huid intensief te hydrateren en haar te helpen om al van bij de hygiëne vocht vast te houden. 

Daarna breng je (‘s morgens en ‘s avonds) een hydraterende crème aan om je huid duurzaam te rehydrateren. Een hydraterende crème helpt ook huidongemak en een trekkend gevoel tegengaan.

Er bestaan diverse hydraterende crèmes in functie van je huidtype.

Ter aanvulling kan je Hydrabio Sérum gebruiken, een heuse hydratatiebooster die je aanbrengt vóór je hydraterende crème. Dit serum helpt ook huidlijntjes uitwissen en de natuurlijke frisheid van je teint accentueren. 

Heb je een gevoelige, normale tot gemengde huid, dan raden we jou de hydraterende crème Hydrabio Gel-Crème aan, met een frisse, lichte en smeltzachte textuur.

Heb je een droge huid, dan adviseren we jou de hydraterende crème Hydrabio Crème. Die heeft een rijke, zijdezachte textuur en gaat de huid dus intensief voeden.