Bioderma is het dermatologische merk van NAOS, gericht op het gezond houden van de huid

“ In de plaats van de huid te overbehandelen, is het beter haar te leren leven ”

 

Vanuit die geëngageerde filosofie heeft de Franse apotheker en bioloog Jean-Noël Thorel NAOS opgericht: een coherent geheel van merken geïnspireerd op de huid. Meer weten over NAOS.

NAOS is een onderneming waarvan de bestaansreden is geïnspireerd op een duidelijk onderschreven humanistisch engagement.

NAOS beschouwt de huid als een levend ecosysteem, dat in permanente wisselwerking staat met zijn omgeving en dat evolueert in de tijd. Uit die dynamische visie is de ecobiologie ontstaan: deze wetenschappelijke benadering, die drastisch verschilt van de traditionele cosmetica, berust op respect voor de huid en kennis van de huidbiologie.

Deze term, een samentrekking van "ecosysteem" en "biologie", duidt op een positieve, respectvolle aanpak die berust op het idee dat de ecosystemen van de huid (biologie, fysiologie), van individuen (levensstijl) en van onze planeet nauw met elkaar verbonden zijn en met elkaar in wisselwerking staan. Volgens die principes helpen we de huid concreet om zich aan haar omgeving aan te passen en te putten uit haar diepe reserves om de oorzaken van een verstoord evenwicht aan te pakken en op een natuurlijke manier weer optimaal gaat functioneren.

De merken BIODERMA, Institut Esthederm en Etat Pur zijn alle drie ontstaan uit en verankerd in de ecobiologische visie, geïnspireerd op de NAOS-filosofie en delen dezelfde wetenschappelijke en humane waarden.

ecobiology approach
BIODERMA

BIODERMA: de ecobiologie in dienst van de dermatologie.

Om de huid gezond te houden. Voor heel lang.

www.bioderma.com

Esthederm

Institut Esthederm: de ecobiologie in dienst van de schoonheidsverzorging.

Om de schoonheid van vrouwen te vrijwaren door de jaren heen.

www.esthederm.com

Etat Pur

Etat Pur: de ecobiologie in dienst van de gepersonaliseerde huidverzorging.

Om de huid alleen te geven wat ze nodig heeft. Niets meer en niets minder.

www.etatpur.com

BIODERMA neemt deel aan de universele ambitie van NAOS en engageert zich meer bepaald om de dermatologie toegankelijk te maken voor een zo breed mogelijk publiek en aandacht te besteden aan elke huidgevoeligheid.

Care first. NAOS

Bij Bioderma worden wij gedreven door de wil om te zorgen, te begeleiden en de levenskwaliteit van eenieder te verbeteren. Wij blijven voortdurend innoveren om efficiënte dermatologische oplossingen te kunnen bieden die de huid 100% respecteren en gebruiksvriendelijk zijn in het dagelijks leven.

Care first geeft in twee woorden onze benadering weer. In eerste instantie verzorgen wij de huid, en door de huid te verzorgen hopen wij in alle bescheidenheid om nog méér te doen.

De huid moet zich dagelijks aanpassen aan haar omgeving, die een impact heeft op haar evenwicht en haar gezondheid. Vervuiling, klimaatomstandigheden, UV-straling, ziekten, geneesmiddelbehandelingen, veroudering…

Bioderma - woman

Zijn allemaal factoren die de huid broos kunnen maken, haar evenwicht kunnen verstoren en haar natuurlijk afweervermogen kunnen uitputten.
Zo wordt ze gevoeliger, reactiever. Al naargelang het geval kunnen pigmentvlekken, roodheid of irritatie opduiken. Elke huid reageert op haar manier en volgens haar eigen DNA.

Behalve met de concrete symptomen houdt de ecobiologie ook rekening met de algemene context van de persoon. Als ecobiologisch geïnspireerd merk benut Bioderma al zijn expertise rond huidbiologie en ecosystemen om inzicht te krijgen in de gevoeligheid van elke huid, haar permanente interacties te begrijpen en een oplossing te bieden voor elke functiestoornis van de huid.

Bij Bioderma staat de biologie in dienst van de dermatologie, om eenieders huid gezond te helpen houden.

Onze formuleringen zijn gebaseerd op een positieve benadering: een juiste en strikte selectie van ingrediënten afhankelijk van de doelgroep, het gebruik en de dosis die nuttig is voor de gezondheid van de huid.

Om een duurzame efficiëntie met respect voor zelfs de meest gevoelige huid te kunnen garanderen, vinden wij het absoluut noodzakelijk om rekening te houden met het globale ecosysteem van de huid.

Hierbij laten wij ons leiden door de volgende principes:

Om de huid de middelen te geven om duurzaam sterker te worden en zich aan haar omgeving aan te passen. Daartoe selecteren wij zuivere moleculen van topkwaliteit met een gerichte biologische werking.

Bioderma - Profound respect for the skin

Omdat elementen die gelijkenis vertonen met de huid beter door haar worden opgenomen, geven wij de voorkeur aan biomimetische ingrediënten, die al in de huid aanwezig zijn of de natuurlijke werking ervan imiteren. Om huidproblemen aan te pakken, worden specifieke bestanddelen geselecteerd met een erkende dermatologische efficiëntie.

company- biology formulation

En daarbij zowel interne als interne factoren in aanmerking nemen. Wij besteden heel veel aandacht aan alle biologische werkingsmechanismen, om een nauwkeurige, weloverwogen globale oplossing te bieden.

Bioderma - Woman skin face

Zodat de huid zich aanpast en zelf haar evenwicht terugvindt. Bij onze keuzes streven wij altijd naar een evenwicht tussen 4 factoren: de actieve bestanddelen, de strikt noodzakelijke dosis, de zintuiglijke ervaring en het dagelijkse gebruiksgemak.

Bioderma - biology

Bioderma - Atoderm Intensive Baume
 • Ze reactiveren de natuurlijke huidmechanismen
 • Ze helpen de huid om zich aan haar omgeving aan te passen
 • Ze respecteren de natuurlijke huidbiologie
 • Ze worden uitstekend door de huid verdragen

Zo verenigen ze zichtbare en duurzame efficiëntie met respect voor elke gevoeligheid.

Transparante formules en huidveiligheid zijn bij NAOS altijd al een prioriteit geweest.

Ask.NAOS is het digitale platform waarop alle uitleg te vinden is over de ingrediënten, patenten en technologieën in de producten van de NAOS-merken.

U vindt er voor elk ingrediënt uitgebreide informatie over:

 • zijn hoedanigheid: wat het is (vitamine, plantenextract, olie, boter...)
 • zijn herkomst: hoe het wordt verkregen (geëxtraheerd uit een plant, ingrediënt van minerale oorsprong, synthetisch, verkregen door biotechnologie …)
 • zijn functie: waartoe het dient in de formule (hydraterend, kalmerend, reinigend, geleermiddel …)

Deze dienst is beschikbaar op Ask.NAOS of door de QR-code op de producten te scannen.

 • ask naos

  In alle onafhankelijkheid op Ask.NAOS.com.

  • 450 formule
  • 650 ingrediënten
  • 40 patenten

Zoals alle producten van NAOS worden de dermatologische BIODERMA-producten ontwikkeld en geproduceerd in Frankrijk.
Door al zijn industriële en R&D-activiteiten te verenigen op één site in Aix-en-Provence, controleert NAOS de volledige waardeketen van zijn producten. NAOS legt zichzelf de strenge normen van de farmaceutische industrie op om een unieke kwaliteit en ecobiologische knowhow te garanderen.

french quality design