Wat ook de aard en de toestand van je huid is, je moet in elk geval de gewoonte aannemen om elke ochtend en avond een gezichtsreiniger te gebruiken. Veel mensen vergeten dit nochtans essentiële gebaar, maar waarom is dit nu zo belangrijk? Welk risico loop je als je dit verwaarloost? Dat vergt een beetje uitleg! 

 

Zelfs zonder make-up moet je een gezichtsreiniger gebruiken 

Vaak is men geneigd te denken dat je als je geen make-up gebruikt, ook geen gezichtsreiniger nodig hebt … Maar niets is minder waar. In de praktijk is het immers zo dat, ook al breng je geen foundation of blush aan, je gezicht toch dagelijks blootgesteld blijft aan allerhande agressieve invloeden: verwarming en airconditioning, stofdeeltjes binnenshuis en luchtvervuiling in de steden, om er maar enkele te noemen. 

Daarom moet je, of je nu wel of niet make-up op hebt, de gewoonte aannemen om je gezicht tweemaal per dag zorgvuldig te wassen, ’s morgens bij het opstaan en ’s avonds voor het slapengaan. Als je je huid correct reinigt, zal ze bovendien de verzorging die je achteraf eventueel aanbrengt, beter opnemen. Een gereinigde huid oogt niet alleen zuiverder, maar ook frisser en stralender. 

Heb je al de reflex om je gezicht ‘s avonds schoon te maken, maar begrijp je nog niet waarom dit ook ‘s morgens zou moeten? Concreet moet je weten dat je opperhuid de hele nacht bijzonder actief blijft, met name om je huid te regenereren. Daarbij worden oude cellen vervangen door nieuwe, en bij het opstaan moet je dus de resten van dit proces, en ook de sporen van nachtelijke transpiratie en overmatige sebumproductie weghalen.  

Als je niet dag na dag zorg voor je huid draagt met een aangepaste gezichtsreiniger, riskeer je niet alleen om een doffe, onzuivere teint te krijgen, maar gaat je huid uiteindelijk ook minder elastisch aanvoelen en zullen er zelfs vroegtijdige sporen van veroudering beginnen opduiken.  

Er bestaan heel gebruiksvriendelijke producten, waarmee je je huid snel kunt reinigen en demaquilleren. Heb je een vrij tere huid, dan kan je de Sensibio Gel moussant van Bioderma gebruiken als gezichtsreiniger. Die werd speciaal ontwikkeld om de huid in alle zachtheid te reinigen en van make-up te ontdoen en haar tegelijk te hydrateren. Dankzij zijn fysiologische pH wordt hij even goed verdragen door de huid als door de ogen, en dus kan je hem ook gebruiken om mascara, eyeliner of oogschaduw te verwijderen. Bovendien bevat hij geen parfum en geen zeep, wat hem ideaal maakt voor een gevoelige huid. Om je huid te reinigen maak je die gewoon vochtig, breng je de gel aan en laat je die schuimen, spoel je hem af en dep je je huid voorzichtig droog. 

gezichtsreiniger