De poriën zijn onontbeerlijk voor het evenwicht van de huid. Ze dienen om transpiratie en sebum (huidsmeer) die door het organisme worden aangemaakt, af te voeren. Als de poriën gaan uitzetten (verwijden), worden ze zichtbaarder en oogt de teint minder zuiver. Al gauw riskeren er zich imperfecties zoals zwarte puntjes te vormen, vooral op de zones die daar gevoeliger voor zijn, zoals de neus, het voorhoofd en de kin. Om verwijde poriën te sluiten, bestaan er diverse efficiënte oplossing die het weten waard zijn… En die soms zelfs onderling kunnen worden gecombineerd! 

 

Je huid goed reinigen om de poriën te sluiten en niet vergeten ze te hydrateren 

Vaak gaan de poriën verwijden op een huid die te weinig of te snel wordt gewassen. Breng ’s morgens en ‘s avonds een reinigend product voor vette huid aan, om alle onzuiverheden te verwijderen en een zichtbaar schonere huid te hebben. Je kunt je poriën sluiten met aangepaste oplossingen voor overtollig sebum, die de huid alles geven dat ze nodig heeft om gezond te zijn.  

Opgelet: het is niet omdat je huid eerder vet van aard is, dat je ze niet moet hydrateren, wel integendeel! Nadat je een reinigend schuim of een make-up remover hebt gebruikt, breng je altijd een crème aan die tegelijk je teint opfrist, glimmende zones matteert en de huid voedt zonder haar te doen glimmen. 

 

Regelmatig scrubs en maskers gebruiken 

Je gezicht zorgvuldig reinigen is niet voldoende om op duurzame wijze de poriën te sluiten: daar zijn ook andere, meer specifieke verzorgingsproducten voor nodig. Zo kan je om je poriën vrij te maken, tweemaal per week een exfoliërende scrub doen. Vermijd wel agressieve scrubs want die kunnen tot huidreacties leiden en imperfecties veroorzaken. Kies beter zachte oplossingen die je met voorzichtig masserende bewegingen op je huid verdeelt. 

Laat daarna een masker inwerken, bijvoorbeeld een masker op kleibasis of met essentiële oliën met een zuiverende werking. Veel mensen die kampen met verwijde poriën en imperfecties staan weigerachtig tegenover gezichtsmaskers omdat ze bang zijn dat die de huid vet gaan maken en nieuwe puistjes zullen veroorzaken. Weet echter dat er maskers speciaal voor acnehuid bestaan, die helpen om de poriën te sluiten… en daarbij het evenwicht van de huid in stand houden. 

de poriën sluiten

Als je een acnehuid hebt en wilt je poriën sluiten, moet je cosmeticaproducten kiezen die hiervoor bedoeld zijn. Er bestaan gamma’s die speciaal zijn ontwikkeld voor imperfecties, dus geef hier de voorkeur aan. 

Bij Bioderma zijn alle Sébium-producten afgestemd op jouw behoeften. Voor de dagelijkse verzorging kan je met een gerust hart Sébium Global kiezen, een intens zuiverend product dat puistjes en zwarte puntjes duurzaam helpt verwijderen en tegelijk ook je huid hydrateert en restsporen verzacht. Dit bijzonder complete, polyvalente verzorgingsproduct zal al gauw niet meer weg te denken zijn uit je beautycase.