Weet jij wat er in de verzorgingsproducten zit die jij op je huid aanbrengt? En als je de formules ervan nu eens kon ontcijferen? Omdat transparantie een teken van vertrouwen is, lanceert NAOS Ask.NAOS, het digitale platform dat alle ingrediënten en formules van onze huidverzorgingsproducten ontcijfert.

Productveiligheid is tegenwoordig het belangrijkste aankoopcriterium bij negen consumenten op tien1.

De laatste jaren zijn mensen zich een heel stuk bewuster geworden van wat ze in en op hun lichaam aanbrengen, van voeding tot persoonlijke hygiëneproducten. Er zijn blogsters geweest die het hadden over het feit dat ze hun gezicht een maand lang helemaal niet hebben gewassen en tot de vaststelling kwamen dat hun huid 10 jaar verouderd was. Consumenten- en milieuverenigingen hebben de gezondheidsinstanties tot de orde geroepen. De meesten van ons hebben zelf ook tegenvallende ervaringen gehad waardoor we ons bepaalde vragen zijn gaan stellen. Dit heeft er allemaal toe geleid dat we veel preciezer willen weten wat de ingrediënten zijn in de producten die we gebruiken en welke invloed ze op ons hebben.

59% van de consumenten lezen de ingrediëntenlijst voordat ze een huidverzorgingsproduct kopen2.

De consumenten bekijken hun favoriete cosmetica- en huidverzorgingsmerken nu met argusogen. De ingrediënten in deze producten worden in toenemende mate onder de loep genomen en men wil alles weten over mogelijke nevenwerkingen, al dan niet op lange termijn, van het dagelijks gebruik ervan op het gezicht of andere lichaamsdelen.

 

1 Ipsos, ‘Enquête rond bewustwording en imago bij 1.000 mensen klanten van apotheken en drogisterijen,’ 2018, Frankrijk
2 Databook 2018, Observatoire des Cosmétiques
How to read skin care ingredients list?

Skin care formulation and careful selection of ingredients

Bioderma zet zich al ruim 40 jaar in om huidverzorgingsproducten te ontwikkelen die het ecosysteem en de gezondheid van de huid respecteren en ondersteunen.

Onze ecobiologische aanpak houdt, zoals de naam laat vermoeden, rekening met de ecologie en de biologie van de huid. Wij beschouwen de huid als een ecosysteem van levende cellen die permanent in wisselwerking met elkaar en met de omgeving staan.

Om dat ecosysteem te respecteren, hebben wij zeer specifieke criteria vastgelegd voor de selectie van ingrediënten en de formulering van onze huidverzorgingsproducten. Wij geven de voorkeur aan zuivere ingrediënten die bovendien verschillende functies vervullen en die sterk aansluiten bij de natuurlijke huidbestanddelen en we gebruiken die altijd in de juiste dosis, om de natuurlijke huidmechanismen te reactiveren en te versterken. Al onze ingrediënten worden zorgvuldig geselecteerd op veiligheid en efficiëntie. Alles wat wij doen, doen wij vanuit een sterk engagement voor jouw gezondheid en die van je huid.
 

Ontdek hier meer over onze aanpak

  • Eloïse Collet, Scientifc Communication Manager for Bioderma, Laboratoires dermatologiques NAOS
     Eloïse Collet, Hoofd Wetenschappelijke Communicatie voor Bioderma - Laboratoires dermatologiques NAOS.

    Deze visie van de huid als een ecosysteem is het eerste principe van onze unieke wetenschappelijke aanpak: de ecobiologie. Bij NAOS engageren wij ons om producten te ontwikkelen die dit ecosysteem respecteren en perfect door de huid worden geassimileerd. En hoe kan dit beter dan door ingrediënten te gebruiken die al van nature in de huid aanwezig zijn of die sterk lijken op huidbestanddelen?

     Eloïse Collet, Hoofd Wetenschappelijke Communicatie voor Bioderma - Laboratoires dermatologiques NAOS.

Omdat jij het recht hebt te weten wat je op je huid aanbrengt, en omdat wij veel aandacht besteden aan de ingrediënten die we kiezen, besloot NAOS om Ask.NAOS te lanceren, een digitaal platform dat de formules en de ingrediënten (lien), patenten en technologieën voor al onze verzorgingsproducten ontcijfert.

Nu meer en meer mensen bekommerd zijn om wat ze op hun huid aanbrengen, is het van cruciaal belang dat iedereen op elk moment toegang heeft tot de nodige informatie daarover. Wij zijn pioniers in transparantie omtrent onze producten en de eersten die al onze gamma's hebben gescreend: 450 formules, 650 ingrediënten en 40 patenten en technologieën, om er zeker van te zijn dat ze jouw huid en jouw gezondheid respecteren.

Op Ask.NAOS kan je nu AL onze patenten, technologieën en ingrediënten ontcijferen. Voor elk ingrediënt wordt uitgelegd wat de hoedanigheid, de functie en de herkomst ervan is. Er zijn twee manieren waarop je de samenstelling van onze producten kunt ontcijferen. Ofwel kan je de ingrediëntenlijst van een product raadplegen en op elk ingrediënt klikken om er meer over te weten komen, ofwel kan je zoeken op hun rol in elke productformule.

Zo kan je met kennis van zaken zélf beslissen hoe je je huid verzorgt en wat je erop aanbrengt.