Wist je dat onze huid ons grootste orgaan is? Zij beschermt ons tegen agressieve invloeden van buitenaf. Als ze geïrriteerd is, wordt ze gevoeliger voor externe agressies. Ze is zichtbaar beschadigd. Soms is het dus nodig om haar te helpen bij haar herstelproces.

 

Wat is een littekenzalf? 

Een littekenzalf is niet bedoeld om de natuurlijke wondheling te vervangen, maar veeleer om het proces te versnellen.

 

Wanneer gebruik je een littekenzalf ? 

Een littekenzalf kan in allerlei gevallen worden gebruikt. Bijvoorbeeld: 

  • Bij kloven of huidbarstjes
  • Bij pityriasis alba (kleine droge plekjes)
  • Na het zetten van een tatoeage, tijdens de genezing
  • Na een dermatologische peeling, een lasersessie of een epilatie
  • Bij wondhechtingen
  • Eczeem, contactdermatitis
  • Windpokken
  • Verbranding
  • Erytheem

 

Hoe werkt een littekenzalf? 

Een littekenzalf helpt de huid om een beschermende barrière te vormen. De huid doorloopt een natuurlijk wondhelingsproces, maar soms kan die cyclus worden verstoord: door nieuwe verwondingen, wrijving door kleding, krabben aan het korstje, enz. Een littekenzalf is dan nuttig om de huid te helpen en te ondersteunen.

 

Hoe moet een littekenzalf worden gebruikt? 

Het is nuttig om weten dat een littekenzalf niet als routine moet worden gebruikt. Ze wordt louter tijdelijk gebruikt om de huid te helpen bij een specifiek probleem, op een welbepaald moment.

Over het algemeen moet een littekenzalf minstens tweemaal per dag op de betreffende zone worden aangebracht. Je blijft ze aanbrengen tot de huid volledig genezen is.

 

Waarom een littekenzalf gebruiken? 

Het gebruik van een littekenzalf is aan te raden om het wondhelingsproces te versnellen en ook om het uitzicht van het litteken te verbeteren. Een littekenzalf gaat de wonde immers zuiver, hydrateren en zelfs voeden, waardoor ze een gunstig milieu voor de wondheling in stand houdt. Maar dat is niet alles, een littekenzalf kalmeert ook de pijn en het onbehagen, en vermindert de neiging tot krabben.

 

Welke littekenzalf kies je best?

Elke huid en elke wonde is anders. Voor een optimaal resultaat moet een littekenzalf worden gekozen die zo goed mogelijk afgestemd is op jouw huidtype en jouw type letsel. Wij hebben voor jou een ruim gamma ontwikkeld waarin voor elke specifieke behoefte de juiste littekenzelf te vinden is.

Maak kennis met het gamma Cicabio.

Verzorging

Kwetsbare huid

Cicabio-gamma

Diverse agressies kunnen de huid irriteren of beschadigen

De oplossing van BIODERMA: Cicabio is een compleet gamma producten die speciaal zijn ontwikkeld om de huid van gezicht en lichaam te helpen herstellen: herstellende crème (met of zonder SPF), uitdrogende lotion… Kies het meest geschikte product om jouw kwetsbare huid te kalmeren en te herstellen.