Wat is een gezichtspeeling?

Een gezichtspeeling is een verzorging die bedoeld is om de epidermis en de dermis te stimuleren door een preparaat aan te brengen dat keratolytisch werkt, dus dat het keratinelaagje van de huid gaat verwijderen. Met andere woorden, een substantie die de oppervlakkige laag van de opperhuid schoonmaakt door dode cellen te helpen losmaken en de aanmaak van nieuwe cellen te activeren.

De bedoeling van een peeling is dus het weghalen van dode huidcellen, maar ook de huid helpen regenereren. Een gezichtspeeling is dus een middel om ongelijkmatigheden van je huid weg te werken maar ook de teint egaler te maken. Na een gezichtspeeling is je huid zichtbaar gladder en soepeler.

 

Verschillende types gezichtspeeling

Er bestaan verschillende types gezichtspeeling: oppervlakkige peelings (ook zachte peelings genoemd), middelsterke peelings en diepe peelings.

De werking van een oppervlakkige (of zachte) gezichtspeeling blijft beperkt tot de oppervlakkige laat van je epidermis. Meestal bevat een dergelijke gezichtspeeling glycolzuur, dat keratolytische eigenschappen heeft.

Bij Bioderma willen wij de zachte gezichtspeeling beschikbaar maken voor iedereen, en daarom hebben we Sébium Night Peel ontwikkeld. Een nachtverzorging om te gebruiken als kuur van een maand voor een maximale efficiëntie. Dit product bevat 15% glycolzuur en bezit een goede tolerantie.

Middelsterke gezichtspeelings bevatten trichloorazijnzuur, dat dieper werkt. Een dergelijke peeling veroorzaakt een chemische verbranding van de epidermis en van de oppervlakkige dermis. Bedoeling is de aanmaak van nieuwe cellen en van collageen te stimuleren.

Diepe gezichtspeelings moeten onder plaatselijke verdoving gebeuren. Ze zijn op basis van fenol en werken tot in de dermis. Dit type gezichtspeeling is veeleer te adviseren in geval van diepe littekens of rimpels bijvoorbeeld.

Middelsterke en diepe gezichtspeelings worden uitgevoerd in het kabinet van dermatologen. Voor en na dergelijke peelings dienen heel wat voorzorgen te worden genomen.

 

Waarom een zachte gezichtspeeling doen?

Als je vindt dat je teint dof is, dat je huid veel onregelmatigheden, vlekken of imperfecties vertoont, dan moet je misschien eens een gezichtspeeling overwegen.

Heb je een eerder vette of gemengde huid met imperfecties zoals vlekken, zwarte puntjes, enz.? Dan is een gezichtspeeling geknipt voor jou. Een gezichtspeeling is bedoeld om dode huidcellen te verwijderen, maar ook om puistjes en imperfecties te behandelen en te voorkomen dat ze terugkeren. Dit product zorgt ervoor dat de huid van je gezicht weer zuurstof krijgt en dat ze fijner van textuur en zachter wordt.

De oplossing van Bioderma is Sébium Night Peel, een zachte thuispeeling die ‘s avonds wordt uitgevoerd, als kuur van een maand. En de resultaten spreken voor zich. Na een maand gebruik hebben 100% van de testers het product goed verdragen en 93% van hen zouden het aanbevelen. Dus, wanneer ga jij het uitproberen?

Nachtverzorging

Gemengde tot vette huid

Fluidactiv patent

Sébium Night Peel

(No opinion yet)

Zachte peeling die de schoonheid van je huid onthult

Voor wie?

Volwassenen, Tieners

BIODERMA productfoto, Sébium H2O 500ml, micellair water voor huid met neiging tot acne

Dagelijks reinigen zonder spoelen

Gemengde tot vette huid Vette huid

Micellaire technologie

Sébium H2O

(No opinion yet)

Het dermatologische micellaire water. Reinigt - verwijdert make-up - zuivert de huid zonder uitdrogen

Voor wie?

Volwassenen, Tieners

BIODERMA productfoto, Sébium Gel moussant 500ml, doucheschuimgel voor vette huid

Dagelijks reinigen, af te spoelen

Gemengde tot vette huid

D.A.F. Patent

Sébium Gel moussant

(1 beoordeling)

Zuiverende cleanser die zacht reinigt. Verwijdert onzuiverheden, houdt glimmen onder controle.

Voor wie?

Volwassenen, Tieners