De biologie in dienst van de dermatologie, voor een gezondere huid

Bioderma - expert focusing on skin

ONZE EXPERTISE: DE HUIDBIOLOGIE

 

BIODERMA is een merk van NAOS en al ruim 40 gepassioneerd in dienst van de huidbiologie. Innoveren en bijdragen tot doorbraken in de dermatologie om de huid gezonder te maken, heeft van ons pioniers in dermatologische verzorging gemaakt.

Omdat iedereen recht heeft op een gezonde huid, ontwikkelen wij producten voor iedereen, voor elke leeftijd en voor elk huidtype, waarbij wij gebruik maken van onze expertise inzake huidbiologie en onze specialisatie in dermatologie.

Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met professionele zorgverleners van overal ter wereld, met de bedoeling de huid gezond te houden en specifieke, aangepaste oplossingen te bieden voor stoornissen in haar werking. Reactieve huid, droge tot atopische huid, acnehuid... Wij helpen elke huid om op eigen kracht weer sterker te worden, ongeacht haar gevoeligheid en haar omgeving.

Wij ontwikkelen praktische, gebruiksvriendelijke producten om zorg te dragen voor jouw huid en haar dagelijks te begeleiden, voor een zichtbare en langdurige efficiëntie zonder compromissen inzake respect voor jouw huid.

BIODERMA profiteert van het netwerk voor Research en Innovatie van de NAOS-groep.

Meer dan 80 internationale partners uit grote universiteiten, prestigieuze onderzoekscentra en innoverende startups werken dagelijks samen met onze teams in het moederbedrijf in Aix en Provence.

Onze kennis en onze expertise rond huidbiologie blijven zich permanent ontwikkelen dankzij dat permanente contact met de nieuwste wetenschappelijke vorderingen rond huidgezondheid, inzicht in de werking van een gezonde huid, haar gevoeligheid, functiestoornissen, regeneratie en hoe ze dagelijks beschermd kan worden.

Wij werken samen met gezondheidsprofessionals van overal ter wereld, die onze ecobiologische visie delen. Dermatologen, kinderartsen, oncologen, ziekenhuispersoneel e apothekers nemen met enthousiasme deel aan onze onderzoeksprogramma’s.

Samen en vanuit dezelfde spirit proberen wij een beter inzicht te krijgen in de oorzaak van huidonevenwichten, om de weg te banen voor nieuwe dermatologische innovaties en unieke oplossingen te onderzoeken.

De constante vooruitgang van dit fundamenteel onderzoek stelt ons in staat om stap voor stap steeds beter te kunnen bijdragen tot een gezonde huid voor iedereen.

Bioderma - experts community

Bioderma - women in laboratory

Bij de ontwikkeling van onze productinnovatie werken wij nauw samen met artsen, dermatologen en huidexperts.

Die samenwerking gebeurt in een sfeer van toegankelijkheid, luisterbereidheid en constructiviteit, waarbij gezamenlijk wordt bijgedragen tot het finetunen van onze formules en galenische vormen.

Vanaf het eerste idee, over de evaluatie van efficiëntie en huidtolerantie tot de uiteindelijke fabricage van onze producten doet Bioderma een beroep op onafhankelijke experts en consumenten om er zeker van te zijn dat onze producten inspelen op hun behoeften. Met rondetafelgesprekken en individuele besprekingen worden al onze communities bij het proces betrokken.

Omdat elke huid uniek is, draagt Bioderma er zorg voor met een aangepaste oplossing volgens de ecobiologische principes.

Bij Bioderma zijn wij van mening dat een gezonde huid in de eerste plaats een perfect gereinigde huid is. Een correcte hygiëne is de eerste stap in de verzorging, om de producten die daarna worden aangebracht efficiënter te laten werken. Voor ons is hygiëne van de huid al een verzorging.

Zo hebben wij een ongeëvenaarde expertise inzake dermatologische hygiëne opgebouwd, die heeft geleid tot baanbrekende innovaties zoals de NODE-shampoo in 1977 – de eerste ultrazachte shampoo met een non-detergent reinigende basis. En natuurlijk ook het iconische Sensibio H2O, een resoluut vernieuwend hygiëneproduct waarmee we inspeelden op de vraag van dermatologen die een hygiëneproduct zochten dat niet agressief was voor de huid van hun patiënten. Hiermee heeft Bioderma het allereerste micellaire water op de markt uitgevonden, een hygiëneproduct dat niet moet worden afgespoeld en dat zelfs de meest gevoelige huidgrondig reinigt.

Dankzij essentiële producten voor elke dag, om de huid grondig te reinigen en de nodige hydratatie te bieden.

Onze verzorgingsproducten bevatten een gepatenteerd natuurlijk complex, DAF (Dermatological Advanced Formulation), dat de huid minder reactief helpt maken.

Bioderma - preserve healthy skin

Op basis van internationale patenten hebben wij verzorgingsproducten ontwikkeld die gerichte oplossingen bieden voor elke huidproblematiek. Volgens de ecobiologische principes waar wij in geloven, werken onze patenten in op de oorzaken van functiestoornissen, dus niet louter op de symptomen, om de huid te helpen haar natuurlijke, biologische mechanismen weer te activeren.

Bioderma - adolescent with acne-prone

Bij mensen met chronische aandoeningen (diabetes, kanker, nierinsufficiëntie...) kan het gebruik van geneesmiddelen de huid broos maken en leiden tot ongewenste huidnevenwerkingen. Omdat wij zowel expert in biologie als in dermatologie zijn, ontwikkelen wij specifieke producten om deze effecten te behandelen.

Bioderma - dermatological accompaniment

Al meer dan 40 jaar ontwikkelen wij concrete en efficiënte oplossingen die voor iedereen toegankelijk zijn, het dagelijks leven eenvoudiger maken en de huid optimaal gezond helpen houden.

Enkele van onze baanbrekende innovaties

2020

Bioderma_medisecure

Medi-Secure

Medi-Secure approach

De MEDI-SECURE aanpak richt zich op het verstoorde evenwicht van de huid die is gefragiliseerd door bepaalde ziekten en bepaalde behandelingen. Op basis van de principes van de ecobiologie worden hierbij 3 belangrijke punten in acht genomen: een strenge selectie van ingrediënten, handige en hygiënische TUBAIRLESSTM verpakkingen en klinische studies onder medisch en oncologisch toezicht. Deze aanpak heeft twee dermocosmetische producten opgeleverd: Atoderm Xereane, een voedende en kalmerende balsem specifiek ontwikkeld voor de huid die is uitgedroogd door bepaalde kankerbehandelingen, diabetes of dialyse; en Cicabio Restor, een kalmerende en beschermende verzorging voor de huid die gefragiliseerd is door bepaalde behandelingen, met name tegen kanker.