Zou het niet fijn zijn om te weten wat je precies op je huid aanbrengt, zodat je zelf met kennis van zaken kunt beslissen welke verzorgingsproducten je gebruikt? Dat kan nu met Ask.NAOS, het online platform dat de samenstelling onthult van alle producten van de merken van NAOS, Bioderma en Institut Esthederm.

NAOS is het eerste bedrijf dat op een transparante manier al zijn formules (lien), met ingrediënten, patenten en technologieën, voor al zijn producten uitlegt en ontcijfert. Wij willen dat jij precies weet wat je op je huid aanbrengt. Behalve de ingrediënten zelf, wordt elke samenstelling verder uitgelegd, zodat je weet wat die voor jouw huid doet. Door te lezen over de ingrediënten, hun functie en hun herkomst, krijg je een veel beter idee van hoe jij je huid verzorgt: waarom elk ingrediënt is gebruikt en hoe het jouw huid helpt. Doordat wij deze informatie met jou delen, kan jij zelf de verzorgingsproducten kiezen die het meest geschikt zijn voor jou.

Have you already checked the ingredients in our dermocosmetic products?

Het is echt makkelijk om alles te weten te komen over de ingrediënten in onze diverse huidverzorgingsproducen op het Ask.NAOS platform of met de QR-code die achteraan op elk product staat

Scan de QR-code op de achterkant van elk product, of ga naar Ask.NAOS.com (lien).

Scan our skin care products QR codes

Je kunt alle informatie die je nodig hebt makkelijk online raadplegen en verkennen.

Je kunt de ingrediënten en samenstelling van onze producten ook bekijken in de rubriek "Onze producten" op onze website.

our-company_Ecobiology is-at-the-heart-of-all-our-products

Om je te helpen alles over jouw product te begrijpen, zijn de ingrediënten op drie verschillende manieren gepresenteerd zodat je alle aspecten van de formule van een product kunt opzoeken en ontcijferen.

Ten eerste zijn de ingrediënten gegroepeerd in categorieën volgens (lien) hun functie in het verzorgingsproduct.

De presentatie in kleinere en grotere rechthoeken maakt meteen duidelijk wat de verschillende categorieën ingrediënten en hun aandeel in de samenstelling van een product zijn: hydraterend, kalmerend, patenten en technologieën, bewaarmiddelen, textuur enz.

Ten tweede worden de ingrediënten opgegeven met hun INCI-naam en ondergebracht in drie hoofdcategorieën.

Elk ingrediënt wordt afzonderlijk vermeld, gerangschikt van het hoogste percentage tot het laagste, en heeft een kleurcode die aangeeft of het wordt gebruikt om bij te dragen tot de specifieke werking van het product, voor de textuur en de sensorialiteit, of om het product te beschermen en te bewaren.

Ten derde kan je klikken op een ingrediënt om de hoedanigheid, de functie en de herkomst ervan te zien.

Hoedanigheid: wat is het? Een vitamine, een plantenextract, een plantaardige olie…

Functie: waar dient het voor? Om te hydrateren, te kalmeren, te reinigen, als geleermiddel…

Herkomst: hoe wordt het verkregen? Door extractie van een plant of een mineraal, door biotechnologie, synthetisch…

Goed om weten

De INCI-lijst (International Nomenclature of Cosmetic Ingredients) is sinds 1999 het verplichte naamgevingssysteem voor cosmetische ingrediënten. De lijst werd in 1973 opgesteld door een Amerikaanse vereniging en geeft de gestandaardiseerde namen die internationaal worden erkend om cosmetisvhe ingrediënten te identificeren.

De INCI-lijst bevat 30.000 ingrediënten die worden gebruikt in cosmetica. Als merk van NAOS beperkt Bioderma zich vrijwillig tot slechts 2% daarvan, zijnde 650, om het gevaar voor huidreacties en irritatie minimaal te houden.

Atoderm Intensive Baume is bedoeld voor de huid met neiging tot atopie. Het kalmeert de huid, vermindert jeuk en versterkt de huidbarrière.

We gaan naar één technologie in het bijzonder kijken: de Lipigenium™ technologie. Als je erop klikt, lees je: "De huid heeft een natuurlijke barrièrefunctie die haar beschermt tegen de omgeving. Bij een droge huid met neiging tot atopie heeft die barrière een tekort aan lipiden en proteïnen en kan haar rol niet meer vervullen. Deze technologie herstelt de huidbarrière, zodat ze weer doeltreffend functioneert."

Als je klikt op de ceramiden np, ap of eop, lees je dat:

  • ze onderdeel zijn van de Lipigenium™-technologie
  • ze van nature aanwezig zijn in de huid
  • Bioderma zijn ceramiden verkrijgt met behulp van biotechnologie, die gebruik maakt van biologische processen, zoals natuurlijke fermentatie, om ingrediënten te verkrijgen.
With the excusive Lipigenium™ technology, Atoderm Intensive Baume restores dry, atopy-prone skin’s barrier
  • Eloïse Collet, Scientifc Communication Manager for Bioderma, Laboratoires dermatologiques NAOS
     Eloïse Collet, Hoofd Wetenschappelijke Communicatie voor Bioderma - Laboratoires dermatologiques NAOS.

    Met de exclusieve Lipigenium™-technologie levert Atoderm Intensive Baume drie lipiden die van nature in de huid aanwezig zijn, maar waar een huid met neiging tot atopisch eczeem een tekort aan heeft. Zoals je kunt zien op de ingrediëntenlijst, gaat het om de ceramiden NP, AP en EOP, beter bekend als ceramide 1, 3 en 6

     Eloïse Collet, Hoofd Wetenschappelijke Communicatie voor Bioderma - Laboratoires dermatologiques NAOS.

Ask.NAOS kan door iedereen worden gebruikt, of je nu graag het fijne weet over ingrediënten en samenstellingen van verzorgingsproducten, of gewoon meer wilt weten over wat jij zelf gebruikt. We hebben de informatie gebruiksvriendelijk en educatief gemaakt, om zeker te zijn dat je er wat aan hebt. Je hoeft helemaal niks te downloaden. We hebben ervoor gekozen om geen app te maken, maar een website te hosten die altijd en overal toegankelijk is vanop je smartphone of computer.

Transparantie leidt tot vertrouwen. Door open te zijn over de ingrediënten en samenstellingen van onze huidverzorgingsproducten, willen wij jou de nodige gemoedsrust en kennis van zaken bezorgen om zelf te beslissen over de gezondheid van jouw huid en de manier waarop jij jouw huid verzorgt.