Matterende crème tegen overmatig sebum

 

We gaan uit van het principe dat het belangrijk is te weten hoe je huid precies werkt om haar zo goed mogelijk te kunnen verzorgen. Heb je een gemengde tot vette huid, dan moet er een matterende crème in je toilettas zitten!

Laten we eerst eens nagaan wat een "matterende crème" precies is.

De bedoeling van een matterende crème is de huid minder te doen glimmen. Dat doet ze door het sebumoverschot te reguleren en de talgafscheiding te absorberen. Dat klinkt allemaal wat technisch, maar het is in feite vrij eenvoudig! Maak je geen zorgen, als je verder leest zal je het allemaal snappen.

 

Wat is sebum en wat doet het?

 

Sebum (of talg) is een mix van vetten die door de talgklieren van onze huid en hoofdhuid wordt geproduceerd. Het dient om de opperhuid te hydrateren en het maakt deel uit van onze hydrolipidenfilm.


Die hydrolipidenfilm beschermt onze huid en ons haar tegen externe agressies en helpt onze huid ook soepel houden.
 

De sebumproductie kan twee functiestoornissen vertonen:

  • Een gebrekkige productie, waardoor de huid gedehydrateerd en droog wordt  
  • Een overmatige productie, waardoor de huid gaat glimmen. We gaan het hier over deze tweede stoornis hebben.

Een glimmende huid is het gevolg van een overmatige sebumproductie. Dit verschijnsel wordt hyperseborroe genoemd. Een glimmende huid oogt "vettig" en er kunnen ook puistjes en zwarte puntjes gaan opduiken. Wordt de sebumafscheiding niet gereguleerd, dan worden er voortdurend bijkomende hoeveelheden van dat vettige goedje over het huidoppervlak verspreid. Hierdoor gaan de poriën van de huid verwijden en zichtbaarder worden en wordt de huid dof en vaal.

Een goede matterende crème pakt al die problemen aan.

 

Maar hoe ontstaat die overmatige sebumproductie?

 

Die kan het resultaat zijn van allerlei factoren:

• Leeftijd: in de puberteit wordt er aanzienlijk meer sebum geproduceerd. Op volwassen leeftijd neemt die productie weer af, tot ze na de leeftijd van 50 bijna helemaal verdwijnt.

• Klimaat: de temperatuur speelt een belangrijke rol bij de sebumsecretie. Als het 1% warmer wordt, neemt de sebumproductie met 10% toe!

• Het tijdstip: de sebumproductie is maximaal tussen 12u en 14u, daarom gaat de huid makkelijker glimmen tegen het einde van de dag.

• De lichaamszone: sebum wordt overwegend geproduceerd op het gezicht, vooral dan in de T-zone (voorhoofd, neus, kin), op de borststreek, bovenaan de rug en op de hoofdhuid.

 

De oplossing tegen overmatige sebumproductie: matterende crème

 

Het is van essentieel belang een matterende crème te gebruiken, die overmatig sebum onder controle houdt en er op die manier voor zorgt dat de huid minder glimt en de vorming van imperfecties wordt voorkomen.

BIODERMA heeft hiervoor de matterende crème Sébium Mat Control.

 

Deze verzorgende crème gaat het glimmen 8 uur lang tegen dankzij matterende poeders. Ze reguleert de sebumsecretie met zinkgluconaat en vitamine B6. Deze matterende crème verfijnt ook de huidtextuur en sluit de poriën met behulp van salicyl- en agarinezuur. En tot slot houdt ze de huid ook 12 uur lang gehydrateerd.

9 proefpersonen op 10 bevelen deze crème aan en 95% van de gebruikers bevestigen dat ze maar één keer per dag hoeft te worden aangebracht om doeltreffend te matteren! 

Maak van je glimmende huid een stralende huid met de matterende crème Sébium Mat Control!

 

Meer informatie over de matterende crème Sébium Mat Control. 

 

matterende crème Sébium Mat Control