Wat zijn de oorzaken van roodheid in het gezicht?

Er zijn verschillende soorten roodheid in het gezicht. Meestal doet de roodheid zich voor op de wangen. 

Een eerste vorm is het rood worden van de huid als reactie op een sterke emotie zoals verlegenheid, woede of stress. Ook bepaald gedrag kan de huid rood doen aanlopen: inspanning, hoge temperaturen, pikant eten, alcohol eten, enz. Hoewel die roodheid vaak van voorbijgaande aard is, blijft ze toch vervelend. Dat plotse, tijdelijke rood worden noemen we flushes.

Een tweede vorm van roodheid kadert in een aandoening van het vaatsysteem van het gezicht. Die roodheid kan variëren in duur en gepaard gaan met diverse gewaarwordingen: prikkende, trekkende huid, soms zelfs een branderig gevoel. Blijvende roodheid wordt erythrose genoemd. Zijn er zichtbare haarvaatjes te zien, dan spreken we van couperose (of rosacea).

 

Hoe verzorg je een gezicht met roodheid?

Om je rode gezichtshuid te verzorgen moet je in de eerste plaats zachte, huidvriendelijke producten gebruiken. 

Dit type gevoelige huid vereist immers een aangepaste behandeling. Een huid met roodheid is een huid die gemakkelijk gedehydrateerd geraakt en die droogheid houdt de roodheid verder in stand.

Voor elk type roodheid in het gezicht hebben wij een aangepaste oplossing. 

Het gamma Sensibio AR biedt een complete verzorgingsroutine voor roodheid in het gezicht. Dit gamma bevat het RosactivTM-patent, dat bestaat uit sterk gezuiverde natuurlijke extracten. Dit patent vermindert roodheid en voorkomt nieuwe vorming ervan door het reguleren van de biologische factor die de bloedvaatjes doet uitzetten. 

Dit gamma bestaat uit Sensibio H2O AR, een micellair water dat reinigt, make-up verwijdert, kalmeert en roodheid tegengaat, twee verzorgende crèmes tegen roodheid: Sensibio AR (ongekleurd) en Sensibio AR BB Cream (gekleurd), en een zonneproduct, Photoderm AR SPF 50+.