Iedereen die ermee te maken krijgt, stelt zich dezelfde vraag: wat te doen tegen haarroos? Want dit is iets heel vervelends, niet alleen omdat het voor jeuk zorgt, maar ook omwille van het ontsierend effect dat voor heel wat complexen kan zorgen. Heb jij ook last van dit ongemak, weet dan dat er heel wat kleine gewoonten zijn die kunnen helpen! 

 

Wat te doen tegen haarroos als je je haar dagelijks wast? 

Je vraagt je af wat te doen tegen haarroos als je je haar zelfs al elke dag wast? Wel, dan ga je die routine eigenlijk wat moeten omgooien en je haar minder vaak moeten wassen. Want concreet, als je je haar te vaak een shampoobeurt geeft, kan dit je hoofdhuid agresseren. Die gaat reageren, de talgklieren worden te vaak gestimuleerd en om zich te verdedigen, gaan ze sebum aanmaken dat de haarroos nog sneller doet toenemen. 

Je kunt kiezen voor een droogshampoo, zodat je minder vaak klassieke shampoo moet gebruiken, maar je kunt ook de gewoonte aannemen om je haar minder vaak aan te raken zodat het minder snel vet wordt, je kunnensloop regelmatig te verversen en je borstel en haarkam geregeld te wassen. 

 

Een goede leefhygiëne voor minder schilfertjes 

Het valt op dat mensen met stress en mensen die slecht slapen vaak de vraag stellen wat te doen tegen haarroos. Hoe komt dat? Heel eenvoudig omdat stress en slaaptekort haarroos in de hand kunnen werken! 

Als je weet dat je gevoelig bent voor haarroos, dan heb je er alle belang bij om zo veel mogelijk te zorgen voor een goede leefhygiëne. Aarzel dan ook niet om de hulp van een dokter in te roepen om stressproblemen onder controle te krijgen: in sommige gevallen kan een therapie nuttig zijn, maar in minder ernstige gevallen kunnen natuurlijke middeltjes zoals essentiële oliën of fytotherapie al heel goed helpen. 

Ook vervuiling, alcohol, roken en een onevenwichtige voeding kunnen haarroos verergeren, net zoals agressieve haarbehandelingen zoals kleuringen, veelvuldig brushen of straightenings. Denk daaraan om je beter te beschermen. 

Als je weet dat je een probleemhoofdhuid hebt, kan je niet gewoon een klassieke shampoo uit de supermarkt gebruiken. Dergelijke producten zijn niet geschikt voor mensen die een antwoord willen op hun vraag “wat te doen tegen haarroos?”. 

Als aanvulling op je antiroosshampoo (Nodé DS+ of Nodé K afhankelijk van de aard van je haarroos) kan je de shampoo Nodé fluide van Bioderma gebruiken, die reinigt en tegelijk elk type hoofdhuid, ook de meest tere, respecteert en beschermt. Dit is een niet-agressieve oplossing die werkt met een zachte reinigende basis en ingrediënten die de hydrolipidenfilm van haar en hoofdhuid intact houden. Je kunt deze shampoo twee keer aanbrengen indien nodig.

wat te doen tegen haarroos