Tijdens de zwangerschap ondergaan vrouwen allerlei veranderingen die een impact hebben op hun lichaam. Het gaat daarbij niet altijd over het figuur of de buik die boller wordt: er doen zich ook wijzigingen voor die een effect hebben op het haar of de huid. De hoge concentratie aan oestrogenen kan hyperpigmentatie van de huid in de hand werken en donkere vlekken in het gezicht doen verschijnen, wat vaak een bron van complexen is. Wat kan je daartegen doen? We zetten enkele zaken op een rijtje die interessant om weten zin om een zwangerschapsmasker tegen te gaan! 

 

Hyperpigmentatie van de huid voorkomen door je huid te beschermen als je zwanger bent 

Omdat het lichaam van een zwangere vrouw een hogere concentratie aan vrouwelijke hormonen bevat, gaat de aanmaak van melanine vaak de hoogte in… En als die pigmenten in contact komen met de zon, ontstaat er een reactie die kan leiden tot de vorming van een zwangerschapsmasker. Hoewel dit zich vaker voordoet bij vrouwen met een getinte of bruine huid, kunnen ook blondines met een lichte huid erdoor geplaagd worden! 

Om die hyperpigmentatie van de huid te vermijden, moet je je in de eerste plaats beschermen tegen de zon. Ga je in de zon, breng dan minstens om de twee uur een zonnecrème met een hoge beschermingsfactor aan. Draag indien mogelijk ook kleren die het lichaam bedekken en een hoed. Blijf bovendien op de warmste uren van de dag, tussen 11 en 15 uur, uit de zon. 

Denk er ook om dat te agressief make-up verwijderen ook vorming van vlekken in de hand kan werken. Natuurlijk moet je je make-up elke avond verwijderen, maar kies daarvoor een zacht product dat je zachtjes tokkelend aanbrengt (in de plaats van te wrijven) om je huid schoon te maken. 

En vergeet tot slot niet om evenwichtig te eten om hyperpigmentatie van de huid te voorkomen. Zorg er met name voor dat je voldoende vitamine C en B9 binnenkrijgt en onderschat ook het belang van een goede hydratatie niet (minstens 1,5 liter water per dag). 

 

Welke producten gebruiken om een zwangerschapsmasker te voorkomen? 

Er bestaan diverse efficiënte behandelingen voor hyperpigmentatie van de huid. Tegen een zwangerschapsmasker kan je een anti-vlekkenproduct uit het gamma Pigmentbio van Bioderma aanbrengen. Dit omvat een heel scala aan producten, van reiniging over dagcrème tot nachtverzorging, om in te spelen op alle behoeften. Voor optimale resultaten kan je ze combineren tot een complete routine. 

Zorg er tot slot ook voor dat je een zonnecrème met een goede beschermingsfactor aanbrengt. Ook hier biedt Bioderma een oplossing, met de zonnecrème Photoderm M SPF 50+, die beschermt tegen UVA/UVB, maar ook behoedt voor blauw licht, dat voor een groot deel verantwoordelijk is voor een zwangerschapsmasker, bovendien de vorming van nieuwe vlekken tegengaat én de teint op een natuurlijke, lichte manier egaliseert. 

0

Dagelijks reinigen zonder spoelen

Hypergepigmenteerde huid

Gepatenteerde combinatie van actieve bestanddelen

Pigmentbio H2O

(No opinion yet)

Sterk reinigend en verhelderend. Hoge tolerantie.

Voor wie?

Volwassenen

Serum

Hypergepigmenteerde huid Bruine vlekken en ongelijkmatige pigmentatie Zonnevlekken, pigmentvlekken, fotoveroudering

LumiReveal-technologie

Pigmentbio C-Concentrate

(No opinion yet)

Ultraveilige Vitamine C-kuur voor intense pigmentatiecorrectie.

Voor wie?

Volwassenen

BIODERMA productfoto, Pigmentbio Night renewer 50ml, night renewer voor gepigmenteerde huid

Nachtverzorging

Hypergepigmenteerde huid

LumiReveal-technologie

Pigmentbio Night Renewer

(No opinion yet)

Regenereert 's nachts voor een egale en heldere teint.

Voor wie?

Volwassenen