Wat te doen tegen zwarte puntjes die jouw gezicht ontsieren?  

Er zijn diverse goede gewoonten waarmee je imperfecties kunt verminderen zonder je huid agressief aan te makken. Hieronder enkele nuttige weetjes voor een grondig gezuiverde en schone huid. 

 

Wat te doen tegen zwarte puntjes: goede gewoonten  

Ben je op zoek naar efficiënte oplossingen om wat te doen tegen zwarte puntjes, stel dan een schoonheidsroutine in die aangepast is aan jouw huid, met doelgerichte oplossingen voor jouw problemen. Sommige zaken moet je absoluut vermijden, zoals je gezicht en je puistjes aanraken als je handen niet schoon zijn, want zo breng je bacteriën op je gezicht die het probleem nog verergeren! Wil je een gladdere, zachtere huid, laat die slechte gewoonte dan definitief varen en start een schoonheidsroutine die is afgestemd op jouw problemen. 

Make-up is een heuse bondgenoot om zwarte puntjes overdag te camoufleren en je beter in je vel te voelen. Met foundation, gekleurde dagcrème en andere correctors kan je je imperfecties minder zichtbaar maken. Maar opgelet, sommige van die producten zijn slecht voor je huid en bevorderen juist de vorming van zwarte puntjes. Je moet dus absoluut “niet-comedogene” producten kiezen, die geen comedonen (= zwarte puntjes) in de hand werken.  

En tot slot moet je ook begrijpen dat ook als je probeert wat te doen tegen zwarte puntjes en een vette huid in het algemeen, je huid toch ook behoefte heeft aan hydratatie. Gebruik dus aangepaste verzorgingsproducten (hydraterende lotions, maskers) om je huid van het nodige vocht te voorzien. 

wat te doen tegen zwarte puntjes

Wat te doen tegen zwarte puntjes, imperfecties en een vette huid? Er bestaan heel gebruiksvriendelijke oplossingen om je gezicht compleet en doeltreffend te reinigen en opgehoopte vuiltjes (luchtvervuiling, stof) op de blootgestelde zones correct te verwijderen. Bij Bioderma kan je de schuimende gel van Sébium gebruiken. Die bevat zinksulfaat en kopersulfaat om te sterke sebumproductie tegen te gaan en een zachte reinigende basis die het evenwicht van je huid respecteert en je huidbarrière intact houdt.