Heb je problemen met een droge gezichtshuid, dan moet je je gewoonten aanpassen en remedies gebruiken die speciaal zijn ontwikkeld voor dit type huid. Op zijn minst moet je één keer per dag een verzachtende crème aanbrengen – en indien nodig kan je die verscheidene keren per dag aanbrengen, om de huid constant te beschermen en op termijn mooier te maken. 

Je moet een dagcrème voor droge gezichtshuid kiezen en die minstens om de 24 uur aanbrengen, of zelfs vaker als je daar behoefte aan hebt. Ook al had je voordien geen droge huid, toch kan het zijn dat dit probleem opduikt naarmate je ouder wordt. Het is heel normaal dat de huid bij het verouderen wat droger wordt. Om te voorkomen dat ze reacties gaat vertonen die een onbehaaglijk gevoel geven, wordt er aanbevolen om een verzachtende crème (emolliens) te kiezen die specifiek is samengesteld voor een droge en reactieve huid, zonder parfum en zonder potentieel allergiserende bestanddelen. 

droge gezichtshuid

Een droge huid dagelijks goed reinigen 

Dagelijks reinigen van het gezicht is heus niet alleen noodzakelijk bij een gemengde tot vette huid! Ook een droge gezichtshuid vergt een onberispelijke hygiëne om een mooie teint te behouden. Ideaal is reinigen met wasolie of melk speciaal voor droge en/of atopische huid. Vermijd in de mate van het mogelijke producten die potentieel irriterende antiseptische bestanddelen bevatten.  

 

Je schoonheidsroutine afstemmen op je droge gezichtshuid 

Als je je te vaak wast, riskeer je je droge gezichtshuid nog gevoeliger te maken, waardoor ze zelfs pijnlijk kan gaan aanvoelen. Vermijd te lange en te warme baden, want die hebben de neiging om de beschermende lipidenbarrière aan het huidoppervlak te vernietigen. Let er ook op om alleen cosmeticaproducten te gebruiken die zijn aangepast aan je droge huid. Gebruik geen sterke zeep, die je huid nog droger kan maken, en ook geen matterende crèmes die je huid ook verder kunnen uitdrogen. 

droge gezichtshuid

Er bestaan heel wat verzorgingsproducten voor een droge gezichtshuid. Je kunt je bijvoorbeeld de Atoderm Intensive baume van Bioderma aanschaffen, die tegelijk de huid herstelt en werkt tegen jeuk, waar een droge huid vaak last van heef. Deze sterk voedende balsem maakt de huid op lange termijn sterker, op voorwaarde dat je hem regelmatig gebruikt en tegelijk alle goede gewoonten aanneemt die belangrijk zijn bij een droge huid. 

Tot slot zijn er ook sticks voor de lippen zoals Atoderm Baume Lèvres, en zelfs heel doelgerichte producten voor droge tot geïrriteerde oogleden zoals Atoderm Intensive Eye: absoluut aanraders als je last hebt van extra gevoeligheid op die zones.