Atoderm Intensive eye

Dagelijkse 3-in-1 verzorging voor geïrriteerde oogleden: kalmeert, herstelt en verwijdert make-up.

New

Dagverzorging

Zeer droge, geïrriteerde tot atopische oogleden

Skin barrier therapy patent

Voor wie?

Voor het hele gezin (behalve prematuren)

Welke ingrediënten?

Info over de samenstelling

Efficiëntie bewezen door klinische studie

Jeuk: -95%.*

 • Kalmeert jeuk onmiddellijk en langdurig
 • Vermindert droogheid en roodheid
 • Hydrateert en voedt de huid
 • Verwijdert make-up, onzuiverheden en vervuiling
 • Beschermt de huid
 • Ontzwellend effect

Goede make-up base - Ongeparfumeerd - Zeer goede huidtolerantie - Zeer goede oogtolerantie - Geschikt voor contactlensdragers en gevoelige ogen.

Innovatief en eenvoudig ritueel dat het aantal producten en dus bestanddelen alsook ooglidfrictie beperkt.

Bronnen zien

Alle producten van BIODERMA zijn geformuleerd volgens het principe van de ecobiologie, die centraal staat in de aanpak van NAOS, om het ecosysteem van jouw huid te respecteren en haar gezond te houden. Voor heel lang.

Atoderm Intensive eye is het eerste 3-in-1 verzorgingsproduct van BIODERMA dat de symptomen van ooglidirritatie bestrijdt:

1) KALMEERT: Enoxolone werkt in op de factoren die jeuk veroorzaken en kalmeert zo de huid langdurig.

2) HERSTELT:

 • De exclusieve Lipigenium™ technologie stimuleert de aanmaak van lipiden en herstelt de huidbarrière.
 • Het gepatenteerde Skin Barrier Therapy complex bestrijdt de adhesie van bepaalde bacteriën (staphylococcus aureus) op de huid. Deze bacteriën kunnen de huid nog droger maken.
 • Hyaluronzuur, dat de huid van nature bevat, vormt een niet-occlusieve hydraterende film. Het houdt water vast op de huid en fungeert zo als waterreservoir.

3) VERWIJDERT MAKE-UP: De combinatie van 3 oliën verwijdert make-up en onzuiverheden op de huid.

Resultaat: de huid is gekalmeerd en versterkt en voelt voor lange tijd weer comfortabel aan.

Visage Gelaat
Eyes Ogen en lippen

Eén- of tweemaal per dag; aanbrengen op geïrriteerde oogleden. 

's Morgens als verzorgingsproduct. Kan worden gebruikt als make-up basis. 

's Avonds als verzorgingsproduct en/of make-up remover met een wattenschijfje. 

Dagelijks gebruik van Atoderm Intensive eye als onderdeel van de oogverzorgingsroutine ontziet de oogleden, versterkt die en helpt opstoten voorkomen.

 • Stap 1 DRAINAGE: DEZE HANDELINGEN ZIJN NODIG VOORALEER HET PRODUCT WORDT AANGEBRACHT OP DE "BLOTE" HUID:
  1- Pompen: Stimuleer het lymfesysteem: druk 3 keer met de wijsvinger, middenvinger en ringvinger 1 cm onder de oren.
  2- Drainage: Beweeg met een vloeipapierbeweging van de binnenste naar de buitenste ooghoek (3 vingers op de huid en traag naar buiten toe bewegen). Beweeg dan met een lichtjes gladstrijkende beweging naar de binnenste ooghoek. 3 keer herhalen.
  3- Algemene drainage: Sluit af met een gladstrijkende beweging van de binnenste naar de buitenste ooghoek en vervolgens langs de gezichtsovaal naar de onderkant van de hals.

 • Stap 2 ALS DAGELIJKSE CLEANSER/MAKE-UP REMOVER:
  1- Aanbrengen: breng kleine stipjes Atoderm Intensive eye aan op het bovenste ooglid.
  2- Reinigen: verdeel het product over het hele ooglid en masseer lichtjes met cirkelvormige bewegingen.
  3- Reinigen: verdeel op de wimpers van basis tot punt om mascara te verwijderen.
  4- Wattenschijfje (alleen in remissie): verwijder make-up met een wattenschijfje van de binnenste naar de buitenste ooghoek van de oogleden en van basis tot punt van de wimpers.
 • Stap 3 ALS DAGELIJKSE VERZORGING
  1- Aanbrengen: verdeel een stipje product ter grootte van een rijstkorrel op de oogleden, van onderaan de binnenste ooghoek naar bovenaan de binnenste ooghoek. Het product mag niet te dicht bij de ogen worden aangebracht (ong. 2 cm).
  2- Drainage: strijk vervolgens lichtjes naar buiten toe met de 3 middelste vingers. 3 keer herhalen.

Eén- of tweemaal per dag

 • Stap 1 Aanbrengen op de geïrriteerde oogleden.
 • Stap 2 Zachtjes inmasseren.
 • Stap 3 Tijdens opstoten van eczeem, dermocorticosteroïden in combinatie met emolliens aanbrengen.

Niet spoelen. Kan dagelijks afzonderlijk worden gebruikt of in combinatie met dermocorticosteroïden. Ook geschikt voor contactlensdragers en gevoelige ogen. Uitsluitend uitwendig gebruik. Raadpleeg een professionele zorgverlener indien de droogheid niet vermindert.

Onze producten zijn eco-ontworpen: wij werken dagelijks aan een verbetering van onze producten om de milieu-impact ervan zo laag mogelijk te houden. De meeste van onze producten zijn vervaardigd uit 100% recycleerbaar plastic en al onze doosjes zijn 100% recycleerbaar en gemaakt van papier uit duurzaam beheerde bosbouw. Sorteerinstructie: gelieve de lokale sorteervoorschriften na te leven om uw product zo correct mogelijk te recycleren.

De huid rond de ogen is bijzonder teer: ze is 3 tot 4 keer dunner dan de rest van de gezichtshuid. De oogleden zijn dan ook gevoelig voor irritatie. Ooglidirritatie gaat gepaard met de volgende symptomen: droogheid, jeuk, roodheid, zwelling. Deze symptomen houden in hoofdzaak verband met 3 huidaandoeningen: atopische dermatitis, allergische of irriterende contactdermatitis. Deze irritatie kan worden getriggerd en/of verergerd door: direct contact met irriterende stoffen (onaangepaste make-up), contact met lucht (pollen, stof), contact met stoffen op de handen: nagellak, nikkel, parfum, haarkleuring. Vrouwen worden het vaakst geconfronteerd met ooglidirritatie omdat ze veel producten en dus bestanddelen gebruiken in deze zone (make-up, verzorging en make-up remover), waardoor frictie ontstaat die de huid verzwakt, wat kan leiden tot een vicieuze cirkel. Ooglidirritatie is heel vervelend omwille van het ongemak die het veroorzaakt en de esthetische gevolgen hiervan. De oogleden vereisen dan ook de nodige verzorging met aangepaste producten die de huid versterken en zo herval voorkomen en het aanbrengen van producten en dus ingrediënten in deze tere zones beperken.

Resultaten bewezen door klinische studies.

Voedt

Voedt de huid onmiddellijk: 91% (1)


Verwijdert make-up

Reinigt de huid: 84% (1)

Verwijdert make-up van de huid: 80% (1)


Bronnen zien

Kalmeert

Jeuk: -95% (2)

Trekken: - 92% (2)


Maakt de huid minder droog

Droogheid: -89% (2)


Hydrateert

Hydratatie gedurende minstens 24 uur (3)

Bronnen zien

Dit product werd geformuleerd volgens de ecobiologische aanpak van de NAOS-laboratoria om zorg voor u te dragen. Dit product bevat:

Er bevinden zich van nature bacteriën aan het huidoppervlak, die noodzakelijk zijn voor het evenwicht van de huid. Bij een atopische huid zijn bepaalde bacteriën te sterk vertegenwoordigd, wat kan leiden tot een verergering van de huidtoestand. Dit patent verhindert die bacteriën om zich aan het huidoppervlak vast te hechten.

De huid heeft een natuurlijke barrièrefunctie die haar beschermt tegen de omgeving. Bij een droge huid met neiging tot atopie heeft die barrière een tekort aan lipiden en proteïnen en kan haar rol niet meer vervullen. Deze technologie herstelt de huidbarrière, zodat ze weer doeltreffend functioneert.

Stress van buitenaf kan de huid reactief en gevoelig maken. Dit gepatenteerde complex verhoogt de tolerantiedrempel van de huid om de weerstand ervan te verhogen, ongeacht het huidtype.

Zie ingrediëntenlijst

Huidtype
Leeftijd

0/5

0 beoordelingen
0 beoordelingen
0 beoordelingen
0 beoordelingen
0 beoordelingen
Nulstil filter
Beoordeel dit product als eerste!