Heb je een veeleer droge gezichtshuid, dan is het logisch dat je je crèmes en reinigingsmelk aanschaft die kalmerend en hydraterend werken. De keuze van de juiste producten is uiteraard van essentieel belang, maar daarnaast zijn er nog enkele goede gewoonten die je best aanneemt om zorg te dragen voor jezelf en je huid correct te voeden. 

 

Een droge gezichtsgezicht reinigen: zachtheid vóór alles 

Opletten met reinigingsdoekjes en micellair water, die vooral zijn ontwikkeld voor een gemengde huid: als je die gebruikt op een gezicht met een droge huid, riskeer je die te agresseren en het probleem te verergeren. 

Kies voor een reinigende melk of olie met een specifieke formule voor droge huid met neiging tot atopie. Heb je een droge huid, weet dan dat melk of balsem een beschermende film op het huidoppervlak kunnen achterlaten: gebruik dan geen tweede product meer, om die film intact te laten en irritatie te vermijden. 

 

Voedende en herstellende serums gebruiken voor een droge gezichtshuid 

Fabrikanten van cosmeticaproducten hebben specifieke gamma’s ontwikkeld voor droge gezichtshuid. Aarzel niet om je oliën en serums aan te schaffen die je huid behandelen, vaak met innoverende bestanddelen. 

Zo bestaan er bijvoorbeeld specifieke verzorgingsproducten tegen jeuk, die irritatie snel en doeltreffend kalmeren. Overweeg eens om er zo één te kopen en breng het aan telkens als je er behoefte aan hebt. Deze formules kunnen bestanddelen bevatten zoals enoxolone, dat bekendstaat om zijn kalmerende eigenschappen, of vitamine PP en squalaan, die bijdragen tot het natuurlijke herstel van de lipidenbarrière van de huid. 

 

Een crème aanbrengen als buffer tegen agressies voor je droge gezichtshuid 

Een goede dagcrème is een absolute must als je een droge gezichtshuid hebt. Die moet bijzonder rijk zijn en met name oliën en/of wassen bevatten, om je huid het nodige te leveren om haar evenwicht te herstellen. 

Neem de tijd om je dagcrème goed in te masseren, zodat ze optimaal in de huid wordt opgenomen en de best mogelijke resultaten geeft. Crèmes die zijn ontwikkeld voor een droge gezichtshuid bevatten meestal essentiële lipiden, maar ook antioxidanten die de effecten van celveroudering tegengaan. 

gezicht met een droge huid

Afhankelijk van je huidproblematiek kan je meer nood hebben aan een stick voor de lippen of een crème voor de oogleden, als die zones van je gezicht met een droge huid extra kwetsbaar zijn. 

Gebruik zeker specifieke producten als die bestaan, want die zijn natuurlijk doeltreffender voor de beoogde toepassing. Bij Bioderma vind je bijvoorbeeld een stick voor droge lippen, een crème voor gevoelige en atopische oogleden en producten voor droge handen en voeten met afschilferende huid en ongemak.