Om het effect van een anti roos shampoo te optimaliseren, is het heel belangrijk hem correct aan te brengen.

Voor je je haar gaat wassen met je anti roos shampoo, borstel je het zorgvuldig om het te ontwarren en eventuele resten van stylingproducten en stof te verwijderen. Opgelet: niet te veel druk op je hoofdhuid uitoefenen om die geen geweld aan te doen.

Na het borstelen maak je je haar vochtig. Daarna verdeel je de anti roos shampoo in je handen, die je eerst hebt bevochtigd. Breng de shampoo niet rechtstreeks op je hoofd aan.

Eenmaal de anti roos shampoo over je haar is verdeeld, ga je dit zachtjes inmasseren op je hoofdhuid. Doe dit met je vingertoppen, maar opgelet dat je daarbij je nagels niet gebruikt. Die kunnen je hoofdhuid immers ook beschadigen. Als je shampoo onvoldoende schuimt, voeg je een beetje water toe.

Spoel je haar en hoofdhuid dan zorgvuldig af. Daarna breng je je anti roos shampoo een tweede keer aan. Doe dit op dezelfde manier, door je schedel voorzichtig met je vingertoppen te masseren. Laat de shampoo daarna enkele minuten inwerken.

Spoel je haar uit en maak het handdoekdroog. Opgelet: wikkel je haar daartoe in een absorberende handdoek, zonder wrijven. Want ook wrijven heeft een agressief effect op de hoofdhuid.

Tot slot ontwar je je haar vanaf de punten naar de wortels toe.

Zoals je wellicht zult hebben begrepen, is “zachtheid” het sleutelwoord om de effecten van je anti roos shampoo te optimaliseren.  

 

Na de anti roos shampoo: een aangepaste routine

Heb je een geschikte anti roos shampoo gevonden en zijn je schilfers nagenoeg verdwenen? Super. En hoe moet het nu verder? Hoewel de anti roos shampoos Nodé DS+ en Nodé K het hele jaar rond kunnen worden gebruikt, adviseren wij toch een andere shampoo voor als de crisis eenmaal is bedwongen.

Voor dagelijks gebruik raden wij je Nodé Fluide aan, onze vloeibare “non detergent” shampoo. Want nu je anti roos shampoo je hoofdhuid heeft gezuiverd, is het van belang om dat resultaat te onderhouden met een aangepaste shampoo.

De Nodé shampoo was de allereerste innovatie van het laboratorium Bioderma: dit product zag het levenslicht in 1977. Wat het zo bijzonder maakte, was de combinatie van 2 zachte tensiden van plantaardige oorsprong:

 

 • Een niet-ionische tenside op basis van kokos- en palmolie, die lipidenmaterie oplosbaar maakt en residu’s makkelijker laat uitspoelen.
 • Een anionische tenside die is afgeleid van haver. Die vangt vuil en overtollig sebum weg.

 

Nodé Fluide is een goede shampoo om af te wisselen met een anti roos shampoo. De reinigende basis wast zacht en doeltreffend met respect voor de hydrolipidenfilm van het haar en de hoofdhuid. Hij is geschikt voor alle haartypes en voor dagelijks gebruik.

Extraatje: hij is geschikt voor het hele gezin.

Hoe gebruik je Nodé Fluide? Zacht inmasseren op de hoofdhuid om te doen schuimen. Overvloedig spoelen en dan nog eens herhalen.

 • Dagelijks reinigen, af te spoelen

  Roos en schilfertjes

  DSactiv patent

  Nodé DS+ Shampooing

  (No opinion yet)

  Shampoo die inwerkt op de oorzaken van hardnekkige roos.

  Voor wie?

  Volwassenen, Tieners

 • Dagelijks reinigen, af te spoelen

  Roos en schilfertjes

  D.A.F. Patent

  Nodé K Shampooing

  (1 beoordeling)

  Kalmerende en jeukverlichtende shampoo die plaques verwijdert.

  Voor wie?

  Volwassenen

 • Occasionele specifieke huidverzorging

  Roos en schilfertjes

  D.A.F. Patent

  Nodé K Concentré

  (No opinion yet)

  Kalmerend en jeukverlichtend masker dat plaques verwijdert.

  Voor wie?

  Volwassenen