Wat zijn de kenmerken van een anti roos shampoo

Van een anti roos shampoo verwacht je snelle maar ook duurzame resultaten. Het is de bedoeling dat de schilfers ook nadat je gestopt bent met het gebruik van de shampoo niet terugkeren.

Een ander heel belangrijk criterium: wie haarroos heeft, heeft meestal ook een jeukende hoofdhuid. Je moet dus op zoek naar een anti roos shampoo die ook de jeuk kalmeert en de neiging tot krabben vermindert.

Daarom hebben we bij Bioderma de optimale samenstelling ontwikkeld voor een aangepaste anti roos shampoo die steeds doeltreffender is geworden.

Het is begonnen met de ontwikkeling van een eerste patent: het DSACTIV patent, dat in de anti roos shampoo Nodé DS+ zit. Dit heeft een schimmelwerende werking en reguleert de proliferatie van het micro-organisme Malassezia dat zich op de hoofdhuid bevindt en verantwoordelijk is voor de biologische ontregeling die leidt tot de vorming van schilfers. De anti roos shampoo Nodé DS+ heeft ook een sebumregulerend effect, want hij reguleert overmatige talgsecretie door de proliferatie van het enzym dat verantwoordelijk is voor de talgsecretie tegen te gaan. Deze anti roos shampoo is bedoeld voor vormen van hardnekkige haarroos zoals seborroïsche dermatitis.

We hebben ook nog een andere anti roos shampoo ontwikkeld, namelijk Nodé K, bedoeld voor mensen met hoofdhuidpsoriasis. Met zijn perfect aangepaste samenstelling vormt Nodé K een efficiënte behandeling van dit type schilfers. Een extract van Coleus Barbatus brengt de hoofdhuid duurzaam tot rust en kalmeert jeuk. Deze anti roos shampoo bevat ook keratolytische bestanddelen die vastzittende plaques verwijderen en jeneverhoutextract dat de vorming van nieuwe schilfers tegengaat.  

 

Wat kan je nog meer doen dan een anti roos shampoo gebruiken?

De juiste anti roos shampoo vinden is essentieel om komaf te maken met dit probleem. Maar daarnaast zijn er een aantal dagelijkse gewoonten waarmee je de vorming van schilfers kunt voorkomen.

Na gebruik van de anti roos shampoo spoel je die best uit met lauw, niet met warm water. Ook als je een haardroger gebruikt, zet je die bij voorkeur op een lage temperatuur. Om je hoofdhuid gezond te houden, gebruik je ook beter niet teveel stylingproducten. Want als die onaangepast zijn, kunnen ze de vorming van nieuwe schilfers veroorzaken of versterken. Tot slot draag je ook beter zo weinig mogelijk accessoires die de hoofdhuid beletten te ademen (hoed, sjaal, pet…).

Een laatste goede gewoonte als je haarroos hebt: vergeet niet om regelmatig je haarborstels, kammen en haarelastiekjes regelmatig te reinigen, om overtollige talg te verwijderen. Hoe reinig je deze accessoires? Heel eenvoudig, met shampoo.

 

 • Dagelijks reinigen, af te spoelen

  Roos en schilfertjes

  DSactiv patent

  Nodé DS+ Shampooing

  (No opinion yet)

  Shampoo die inwerkt op de oorzaken van hardnekkige roos.

  Voor wie?

  Volwassenen, Tieners

 • Dagelijks reinigen, af te spoelen

  Roos en schilfertjes

  D.A.F. Patent

  Nodé K Shampooing

  (1 beoordeling)

  Kalmerende en jeukverlichtende shampoo die plaques verwijdert.

  Voor wie?

  Volwassenen

 • Occasionele specifieke huidverzorging

  Roos en schilfertjes

  D.A.F. Patent

  Nodé K Concentré

  (No opinion yet)

  Kalmerend en jeukverlichtend masker dat plaques verwijdert.

  Voor wie?

  Volwassenen