Bij wie komt acne voor ?

Iedereen kan in de loop van zijn leven acne krijgen.

De eerste opstoten van acne verschijnen meestal in de puberteit, ten gevolge van de hormonale veranderingen die zich in die periode voordoen. In de puberteit hebben jongens vaak last van zwaardere acne dan meisjes.

85% van de volwassenen verklaren dat ze acne hebben gehad in hun puberteit.

Hoewel acne vooral tieners treft, kan ze zich ook voordoen op volwassen leeftijd en komt dan vaker voor bij vrouwen dan bij mannen.

Wat betreft de factoren die verantwoordelijk zijn voor acne is naast hormonen ook de erfelijke factor van belang. Als één van je ouders een ernstige vorm van acne heeft gehad, heb je immers meer kans om ook acne te krijgen.

Er zijn ook omgevingsfactoren, zoals langdurig contact met bepaalde substanties. Arbeiders die geregeld in contact komen met chemicaliën die de poriën verstoppen (met name petroleumderivaten) en arbeiders die regelmatig in contact zijn met frituuroliën bijvoorbeeld, ontwikkelen gemakkelijker acne.

 

Acne behandeling door preventie

Wat als de beste acne behandeling nu eens bestond uit het voorkomen ervan? Er zijn een aantal goede reflexen die je kan aannemen om te voorkomen dat er letsels verschijnen. Opgelet, dit is alleen van toepassing op de lichtste vormen van acne.

In de ernstiger gevallen is de vorming van letsels nagenoeg onvermijdelijk. In die gevallen is het beter om een dokter te raadplegen, die de meest geschikte acne behandeling zal voorschrijven.

Maar het is dus mogelijk om met enkele eenvoudige gewoonten het ontstaan van puistjes te voorkomen en/of te beperken.

 

Make-up verwijderen

De eerste preventieve acne behandeling heeft uiteraard te maken met de eerste fase van je routine: het verwijderen van je make-up en het reinigen van je huid. Dat doe je met een aangepast product dat je huid in alle zachtheid schoonmaakt: het micellair water Sébium H2O of de Gel Moussant Sébium zijn hiervoor jouw beste bondgenoten. Ze zuiveren de huid door overtollige talg te verwijderen en de talgproductie te reguleren.

Als je de Gel Moussant Sébium gebruikt onder de douche, vergeet dan ook niet dat je best geen al te warme douches neemt om je acnehuid geen geweld aan te doen.

 

Je huid beschermen tegen de zon

Je hebt vast al gemerkt dat je huid er aan het eind van de zomer beter uitziet. Maar opgepast, de zon is een valse vriend. In werkelijkheid gaat de zon ervoor zorgen dat je na de zomer juist een ergere uitbraak van acne krijgt. Dit wordt het "rebound-effect" genoemd. Daarom is het belangrijk je huid in de zomer dagelijks te beschermen. Daarvoor kies je Photoderm AKN Mat SPF30, die niet vet is, je huid langdurig matteert, puistjes bestrijdt én je beschermt tegen UVA en UVB.

 

Zo weinig mogelijk aan je gezicht zitten

Zonder het altijd te beseffen, raken we ons gezicht dagelijks wel meer dan honderd keer aan… Op onze handen zitten bacteriën, die we op die manier op ons gezicht brengen, dat sowieso al gesensibiliseerd is door de acne. Dat kan dus een verergerende factor vormen.

 

Acne behandeling dankzij de juiste routine

Het laatste punt is, verzorgingsproducten kiezen die afgestemd zijn op een acnehuid. Vermijd te agressieve producten en vergeet ook niet je huid dagelijks te hydrateren. Daartoe hebben wij het gamma Sébium ontwikkeld, een gamma speciaal voor de gemengde tot vette huid en/of met neiging tot acne. Je vindt er vast en zeker het product dat jij nodig hebt! Aarzel niet ons te contacteren voor een gepersonaliseerde routine.

BIODERMA productfoto, Sébium Gel moussant 500ml, doucheschuimgel voor vette huid

Dagelijks reinigen, af te spoelen

Gemengde tot vette huid

D.A.F. Patent

Sébium Gel moussant

(1 beoordeling)

Zuiverende cleanser die zacht reinigt. Verwijdert onzuiverheden, houdt glimmen onder controle.

Voor wie?

Volwassenen, Tieners

Nachtverzorging

Gemengde tot vette huid

Fluidactiv patent

Sébium Night Peel

(No opinion yet)

Zachte peeling die de schoonheid van je huid onthult

Voor wie?

Volwassenen, Tieners

BIODERMA productfoto, Sébium Global 30ml, huidverzorging voor huid met neiging tot acne

Dagverzorging

Vette huid

Seborestore-technologie

Sébium Global

(No opinion yet)

Verwijdert puistjes. Voorkomt dat ze opnieuw opduiken.

Voor wie?

Volwassenen, Tieners

Dagverzorging

Vette huid

Seborestore-technologie

Sébium Global Cover

(No opinion yet)

Camoufleert en elimineert puistjes. Voorkomt dat er nieuwe opduiken.

Voor wie?

Volwassenen, Tieners