Hoe krijg je haarroos en waarom een anti roos shampoo gebruiken?

De hoofdhuid vernieuwt zich om de 20 tot 30 dagen. Tijdens dat proces worden er aan de haarwortels nauwelijks merkbare schilfertjes gevormd, die bestaan uit dode huidcellen. Soms verloopt het proces echter sneller en duurt het slechts enkele dagen. In dat geval worden de dode huidcellen niet snel genoeg geëlimineerd en verschijnen er dus zichtbare schilfers (haarroos).

Die te snelle vernieuwing van de hoofdhuid wordt veroorzaakt door de proliferatie van een micro-organisme uit de Malassezia-familie. Dit is in feite een soort schimmel.

Haarroos kan gepaard gaan met jeuk en irritatie aan de hoofdhuid. Daarom is het belangrijk om een geschikte anti roos shampoo te gebruiken. Want in tegenstelling tot een anti roos shampoo, kan een klassieke shampoo te agressief zijn en de haarroos nog verergeren.  

 

 

Schilfers herkennen om de juiste anti roos shampoo te kiezen

Om trefzeker de meest geschikte anti roos shampoo te kiezen, is het van belang om in eerste instantie na te gaan welk type schilfers je precies hebt.

Er zijn twee types schilfers: droge schilfers en vette schilfers. Elk type hangt samen met een verschillende toestand van de hoofdhuid.

Als je fijne, eerder grijze of witachtige schilfertjes ziet die niet op je hoofdhuid kleven, dan heb je waarschijnlijk een milde vorm van haarroos. In dat geval is het wellicht niet nodig een krachtige anti roos shampoo te gebruiken. Opteer voor een zachte shampoo zoals Nodé A: die kalmeert een gevoelige en geïrriteerde hoofdhuid en maakt je haar zacht en glanzend.

Zijn je schilfers dikker, vetter, gelig en kleven ze aan je hoofdhuid, dan heb je ongetwijfeld een lichte vorm van seborroïsche dermatitis. Over het algemeen gaat dit type schilfers gepaard met jeuk en een geïrriteerde en rozige hoofdhuid. In dat geval hoef je niet te aarzelen: opteer voor een aangepaste anti roos shampoo. Nodé DS+ is een anti roos shampoo die hardnekkige schilfers aanpakt. Hij scrubt ze zachtjes los, verwijdert ze duurzaam en voorkomt ook recidieven.

En tot slot, als je schilfers zich voordoen in tamelijk droge en witachtige plekken (plaques) waaronder de huid rood is, dan heb je wellicht hoofdhuidpsoriasis (psoriasis capitis). In de meeste gevallen gaat psoriasis gepaard met hevige jeuk. Ook hier is het van cruciaal belang om een aangepaste anti roos shampoo te gebruiken, want je hoofdhuid is heel gevoelig. Door een te agressieve en onaangepaste shampoo te gebruiken, maak je de situatie beslist nog erger.

Bij Bioderma hebben we de shampoo Nodé K ontwikkeld, die de hoofdhuid kalmeert en de jeuk een halt toeroept. Dit is een uiterst zachte anti roos shampoo die schilfers en plaques doeltreffend verwijdert.

Deze anti roos shampoo kan worden gebruikt als aanvulling op de verzorging Nodé K Concentré. De gecombineerde werking van deze twee anti roos producten maakt de behandeling nog doeltreffender.

Opgelet, in geval van twijfel is het altijd beter om de mening van je dermatoloog of je apotheker te vragen om zeker te zijn dat je de juiste anti roos shampoo kiest.

Dagelijks reinigen, af te spoelen

Roos en schilfertjes

DSactiv patent

Nodé DS+ Shampooing

(No opinion yet)

Shampoo die inwerkt op de oorzaken van hardnekkige roos.

Voor wie?

Volwassenen, Tieners

Dagelijks reinigen, af te spoelen

Roos en schilfertjes

D.A.F. Patent

Nodé K Shampooing

(2 beoordelingen)

Kalmerende en jeukverlichtende shampoo die plaques verwijdert.

Voor wie?

Volwassenen

Occasionele specifieke huidverzorging

Roos en schilfertjes

D.A.F. Patent

Nodé K Concentré

(No opinion yet)

Kalmerend en jeukverlichtend masker dat plaques verwijdert.

Voor wie?

Volwassenen