Men schat dat vandaag de dag ongeveer 75% van de bevolking last heeft of zal hebben van een jeukende hoofdhuid. Hoewel die jeuk meestal onschuldig is, kan die soms ook wijzen op een biologische functiestoornis. Net zoals je de huid van je lichaam reinigt, hydrateert en beschermt, moet je ook je hoofdhuid soms een handje helpen om komaf te maken met jeuk.

Wist je dat de hoofdhuid ongeveer 230 receptoren per cm² bevat? Geen wonder dat dit één van de meest gevoelige zones van ons lichaam is. En toch is dit een zone die we vaak verwaarlozen én geweld aandoen, met agressieve shampoo, kleuringen, herhaaldelijke brushings, vervuiling, straightenings, enz. Uiteindelijk kunnen al die factoren leiden tot een jeukende hoofdhuid.

 

Jeukende hoofdhuid: goede gewoonte nr. 1

Gebruik een aangepaste shampoo! Om een jeukende hoofdhuid zo veel mogelijk tegen te gaan, is het van essentieel belang een aangepaste shampoo te kiezen. BIODERMA heeft voor jou het gamma Nodé ontwikkeld: hier vind je ongetwijfeld de shampoo die je nodig hebt.

Jeukende hoofdhuid: seborroïsche dermatitis

Stel je vette en gelige schilfers vast op je hoofdhuid? Is je hoofdhuid ontstoken, rozig van kleur en soms zelfs vochtig? Dan vertoon je alle symptomen van seborroïsche dermatitis.

Raadpleeg je arts en als die bevestigt dat het om seborroïsche dermatitis gaat, gebruik dan de shampoo Nodé DS+. Die reguleert de sebumproductie, houdt de vorming van nieuwe schilfers onder controle en verwijdert reeds aanwezige schilfers.

Shampoing Nodé k concentré

Jeukende hoofdhuid: psoriasis

Stel je droge, witte schilferende plekken vast? Bevinden zich daaronder rode plaques? Dat zijn de symptomen van psoriasis. Na je arts te hebben geraadpleegd om de diagnose te bevestigen, adviseren we je om in perioden van opstoten de verzorgende emulsie Nodé K Concentré te combineren met de shampoo Nodé K. Beide producten kalmeren, voeden, verwijderen schilfers en voorkomen de vorming van nieuwe.

shampoing nodé A

Jeukende hoofdhuid: haarroos

Is je hoofdhuid gevoelig, geïrriteerd en stel je schilfertjes vast? Geen paniek! De shampoo Nodé A is speciaal ontwikkeld voor een gevoelige en geïrriteerde hoofdhuid.

Dagelijks gebruik 

Weet je van jezelf dat je een gevoelige hoofdhuid hebt? Gebruik dan de shampoo Nodé Fluide. Deze shampoo met detergentvrije reinigende basis is het eerste product dat BIODERMA destijds heeft ontwikkeld. Het is een uiterst zachte shampoo voor dagelijks gebruik, die geschikt is voor het hele gezin.

 

Une femme de gratte les cheuveux

Jeukende hoofdhuid: goede gewoonte nr. 2

Droog je je haar met een haardroger, zet die dan op de koude stand. Wil je toch liever de warme stand gebruiken, hou je haardroger dan op een afstand van ongeveer 20 cm. Als het kan, laat je haar dan gewoon drogen aan de lucht.

 

Jeukende hoofdhuid: goede gewoonte nr. 3

Behandel je haar met zachtheid als je het in model brengt. Probeer er niet aan te trekken, want dat kan je haarwortels op termijn brozer maken. Om je haar te ontwarren begin je altijd bij de punten. Draag je je haar graag in een staart, vermijd dan een te strak zittend elastiekje. Probeer ook niet te vaak een hoed, pet of muts te dragen.