Hoe vermijd je dit en verzorg je je verbrande huid ? 

 

Verbranden doe je echter niet alleen door ongelukjes in huis! ’s Zomers is een vaak voorkomende oorzaak van eerstegraads brandwonden ook een te lange blootstelling aan de zon. 

De beste optie is niet te lang in de zon blijven, maar als je geen keuze hebt, dan is bescherming een must. Bioderma biedt je een zeer breed en zeer volledig gamma zonneproducten. In tegenstelling tot wat men vaak denkt, word je met een hoge SPF ook bruin. Wat ook je huidtype is, je vindt zeker een geschikt zonneproduct. 

Onze Photoderm zonneproducten zijn er in melk, crème, olie of zelfs schuim, en zorgen ervoor dat je niet verbrand. Ontdek hier ons hele zonnegamma.

Photoderm Max Aquafluide Pocket SPF 50+

Lichte huid en zonnebrand

We hebben een hele reeks producten ontwikkeld om een lichte huid te beschermen tegen verbranding. Wil je altijd bescherming bij de hand te hebben, kies dan voor Photoderm Max Aquafluide Pocket SPF 50+. Dit product is geschikt voor alle huidtypes: normaal, gemengd, vet, gevoelig of intolerant. Het is een vloeibare zonnecrème met "dry touch" effect, dat zeer hoge bescherming biedt. En dank zij zijn mini-zakformaat kan het altijd en overal mee ! 

Beschermen tegen de zon én bruinen

Bioderma heeft twee producten ontwikkeld om te bruinen en tegelijk je huid te beschermen, beide beschikbaar in versie SPF 50+ en SPF 30: Photoderm Bronz Huile Sèche. Deze producten stimuleren de natuurlijke bruining én beschermen je tegen de zon (zelfs met een factor SPF 50+!). 

Je hebt alle voorzorgen genomen, het juiste zonneproduct gebruikt, de zonnecrème om de twee uur opnieuw aangebracht, op de warmste uren uit de zon gebleven…. en je bent toch verbrand? Geen paniek! Wij hebben ook producten om je zonverbrande huid te verzorgen en te kalmeren.

Photoderm Après-soleil brengt verlichting na het zonnen. Deze aftersun hydrateert en kalmeert de huid en is geschikt voor alle huidtypes, zelfs de meest gevoelige.

Bedoeling van een littekenzalf is de huid ondersteunen bij het wondhelingsproces. Brandwonden verzorgen kan dus ook met een littekenzalf, want die helpt de huid om een beschermende barrière te vormen en laat de brandwonde op die manier genezen in een optimaal milieu. Eens de brandwonde begint te genezen, kan ze gaan jeuken. Een littekenzalf helpt ook om die jeuk te verminderen. Eerstegraads brandwonden verzorgen kan dus met Cicabio Pommade.

BIODERMA productfoto, Cicabio SPF 50+ 30ml, zonneproduct voor geïrriteerde huid

Als je verbrand bent, blijf je best uit de zon. Maar als je de zon niet kunt vermijden, stellen wij voor om aanvullend op Cicabio Pommade de crème Cicabio SPF 50+ te gebruiken. Dit is een herstellende verzorging met een hoge zonnebeschermingsfactor. Hiermee geneest de brandwonde sneller en wordt hyperpigmentatie van het litteken tegengegaan.