Bioderma Belgique | De filosofie van Bioderma

Allez au contenu Allez à la navigation

 • Biologie & Dermatologie

  BIODERMA, dermatologisch laboratorium

  BIODERMA speelt al van in de jaren '70 een pioniersrol en heeft een unieke ervaring opgebouwd door de biologie in dienst te stellen van de dermatologie. Deze bijzondere wetenschappelijke benadering berust eerst en vooral op de kennis van de huid en haar biologische mechanismen om producten te formuleren die direct worden geïnspireerd door hen.

 • Ons model

  Eén model: de gezonde huid

  Het onderzoek van Bioderma berust zich op de studie van de gezonde huid, op zijn huidcellen maar ook op daar waar een onevenwicht is. De huid spreekt haar eigen taal en BIODERMA zal steeds blijven proberen om deze taal te ontcijferen. De huid ondergaat veranderingen en wordt aangetast door invloeden van buitenaf. Zo kunnen ziektes, medische behandelingen, huidveroudering en andere factoren haar evenwicht verstoren en problemen veroorzaken. Bij BIODERMA willen we het natuurlijke evenwicht herstellen en versterken opdat de huid terug normaal kan functioneren en opnieuw gezond is. 

 • Ons concept

  Eén uniek concept: biomimetisme

  Vanuit een absoluut respect voor de huid, imiteren de producten van BIODERMA de natuurlijke biologische mechanismen, zowel wat bestanddelen als wat werkingsprincipes betreft. Voor hun samenstelling selecteert BIODERMA de meest zuivere bestanddelen en moleculen die reeds van nature in de huid aanwezig zijn, voor een optimale tolerantie. Afhankelijk van het huidprobleem gaan de BIODERMA producten de natuurlijke huidprocessen beschermen, activeren of herstellen.

 • Onze missie

  Eén absolute vereiste: dermatologische veiligheid

  BIODERMA heeft er altijd naar gestreefd perfecte doeltreffendheid te verzoenen met maximale tolerantie, voor elk huidtype en elke pathologie.  Om maximale dermatologische veiligheid te garanderen, bevatten de producten van BIODERMA alleen de strikt noodzakelijke ingrediënten, de meest zuivere bestanddelen in een optimale dosis. BIODERMA gaat nog verder dan de wettelijke aanbevelingen terzake en weert alle dermatologische producten waarover onzekerheid heerst. Dit engagement is terug te vinden in het formuleringscharter dat van toepassing is op alle productontwikkelingen en garandeert overigens een superieure kwaliteit van de producten door een wetenschappelijke methode. Deze compromisloze aanpak verklaart waarom de producten van BIODERMA de tolerantie van de huid verbeteren en huidreacties minimaal houden. Daarom bevatten alle producten het gepatenteerde natuurlijke DAF-complex (Dermatological Advanced Formulation).

 • Het Bioderma-charter

  Het BIODERMA Charter berust op 8 exclusieve principes

  1. BIOLOGISCHE patenten

  Alle producten van Bioderma worden samengesteld door teams van biologen en dermatologen. Ze zijn gebaseerd op biologische werkingsmechanismen en spelen in op de oorzaak en de gevolgen van een dermatologisch probleem, om het te corrigeren met een duurzaam resultaat. 
   

  2. HUIDTOLERANTIE

  De BIODERMA-formules verbeteren de tolerantie van de huid en versterken haar weerstand tegen omgevingsinvloeden dank zij een uniek, gepatenteerd complex: D.A.F. of Dermatological Advanced Formulation.
   

  3. DERMATOLOGISCHE VEILIGHEID

  3 absolute regels voor een perfecte efficiëntie en de beste tolerantie:

  • alleen ingrediënten gebruiken die strikt noodzakelijk zijn,
  • de zuiverste actieve ingrediënten selecteren in de juiste dosissen,
  • de voorkeur geven aan moleculen die al in de huid aanwezig zijn.

  4. Wetenschappelijk BEWEZEN ACTIEVE BESTANDDELEN 

  De door BIODERMA gebruikte ingrediënten beantwoorden aan de twee basiscriteria voor al onze formules: biologische efficiëntie en dermatologische veiligheid.
   

  5. Strenge selectie van grondstoffen

  BIODERMA selecteert uitsluitend ingrediënten en grondstoffen waarvan de doeltreffendheid en de veiligheid dermatologisch bewezen zijn.


  6. Veiligheids- en doeltreffendheidstests 

  Elk BIODERMA-product voldoet aan de strengste normen van gezondheidsinstanties en vooraanstaande dermatologische verenigingen
   

  7. Klinische tests

  Alle verzorgingsproducten van BIODERMA worden onderworpen aan klinische studies die worden uitgevoerd onder het toezicht van ervaren dermatologen, allergologen en toxicologen. Deze studies worden gepubliceerd in toonaangevende wetenschappelijke tijdschriften. 
   

  8. Absolute traceerbaarheid

  BIODERMA controleert systematisch de herkomst en staat in voor de totale traceerbaarheid van zijn grondstoffen en producten, volgens de normen die gelden in de farmaceutische industrie.