Elke huid reageert anders in de zon. Sommige huidjes vertonen specifieke eigenheden waarmee rekening moet worden gehouden bij de bescherming. Een huid met een unieke gevoeligheid heeft nood aan een specifieke zonnecrème voor het gezicht.

De zon kan niet alleen huidkanker veroorzaken, maar ook bepaalde aandoeningen verergeren. Daarom is het onontbeerlijk om een zonnecrème voor het gezicht te gebruiken die aangepast is aan de huid.

Huid met roodheid, acnehuid, huid met hyperpigmentatie, zwangerschapsmasker…. Al deze huidjes hebben behoefte aan een specifieke zonnecrème voor het gezicht die hun huidprobleem behandelt en tegelijk doeltreffend beschermt tegen de zon. 

Photoderm AR SPF 50+

Huid met roodheid :

Mensen die hiermee kampen, hebben meestal een lichte en veeleer droge huid. Chronische roodheid doet zich voor op de neus, de wangen en soms ook op de kin en het voorhoofd. Als roodheid niet correct wordt behandeld, gaan er huidvaatjes zichtbaar worden en houdt de roodheid aan. De warmte en UV-straling van de zon bevordert het uitzetten van de bloedvaatjes, waardoor die nog beter zichtbaar worden. Daarom moet een huid met roodheid in de zon beschermd worden met een product dat ook de roodheid aanpakt.

Maak kennis met Photoderm AR SPF 50+, de 2-in-1 zonnecrème voor het gezicht die beschermt tegen UVA/UVB met een hoge SPF 50+, en die roodheid vermindert door de vorming van bloedvaatjes tegen te gaan. 

Photoderm AKN SPF 30

Acnehuid :

Onder invloed van de zon gaat de huid verdikken, de UV-stralen droge imperfecties uit en puistjes verdwijnen vaak. Maar na de periode van zonblootstelling duiken puistjes en mee-eters opnieuw op, dat is wat men het “rebound-effect” noemt. Het is dus heel belangrijk om een zonnecrème voor het gezicht te gebruiken die het sebum vloeibaarder maakt en de hoeveelheid en kwaliteit ervan normaliseert, dus om de acnehuid te blijven behandelen in de zon.

Maak kennis met Photoderm AKN SPF 30, dat poriën vrijmaakt, de huidtextuur verfijnt, een rebound-effect voorkomt én huid doeltreffend beschermt in de zon.

Photoderm SPOT SPF 50+

Huid met hyperpigmentatie :

Bij een wonde die aan het genezen is, kan blootstelling aan UV-stralen onomkeerbare sporen achterlaten door hyperpigmentatie. Daarom is het heel belangrijk om je huidletsels altijd te beschermen tegen de zon. Daarnaast is het gebruik van een zonnecrème voor het gezicht ook een must voor mensen die gevoelig zijn voor hyperpigmentatie, dus bij wie blootstelling aan de zon pigmentvlekken veroorzaakt. Dit heeft te maken met de melanogenese, dus de aanmaak van melanine ; als die melanine slecht verdeeld wordt, leidt dit tot vlekken.

Om hyperpigmentatie te voorkomen en de vorming van bruine vlekken tegen te gaan, gebruik je best een zonnecrème voor het gezicht zoals Photoderm SPOT SPF 50+. 

Photoderm M SPF 50+

Zwangerschapsmasker:

Melasma of zwangerschapsmasker is een vorm van hyperpigmentatie van de huid. Meestal komt dit voor in het gezicht, en soms in het decolleté en in de hals. Melasma komt bij ongeveer 10 tot 15% van de zwangere vrouwen voor, dus het is heel belangrijk om een aangepaste zonnecrème voor het gezicht te gebruiken.

Maak kennis met Photoderm M SPF 50+, deze zonnecrème voor het gezicht beschermt tegen blauw licht, dat verantwoordelijk is voor het terugkeren van melasma. Ze houdt het risico op pigmentatie minimaal, doet bruine vlekken vervagen en biedt een hoge bescherming tegen UVA/UVB-straling van de zon.