Sulfaatvrije shampoo

Allez au contenu Allez à la navigation

Gebruik een sulfaatvrije shampoo! 

Wat is sulfaat en waarom kiezen voor een sulfaatvrije shampoo? 

Sulfaatvrije shampoo

Wat zijn sulfaten?

Sulfaten zijn synthetische ingrediënten op basis van zwavel. Er zijn verschillende soorten, maar twee types worden het meest gebruikt in cosmeticaproducten:

  • SLS (Sodium Lauryl Sulfate)
  • SLES (Sodium Laureth Sulfate)

Dit zijn samengestelde detergenten die behoren tot de familie van gesulfateerde oppervlakte-actieve stoffen. Deze sulfaten fungeren als tensiden.

Een tenside is een stof die enerzijds bestaat uit een hydrofiel gedeelte dat wordt aangetrokken door water en zo het afspoelen vergemakkelijkt en anderzijds een lipofiel gedeelte dat vuil en overtollig sebum wegvangt. Tensiden kunnen worden gebruikt als detergenten, omdat ze vloeistoffen goed verdelen over vaste stoffen en ook het schuimen bevorderen. Zo zorgen ze ervoor dat een shampoo overvloedig schuimt!

Sommige tensiden zijn agressief en andere dan weer zachter, zoals bijvoorbeeld deze die wij gebruiken in onze sulfaatvrije shampoos zonder detergent. 

Wat is de werking van de sulfaten SLS en SLES?

Deze sulfaten hebben een sterk reinigende werking. Vandaar dat ze worden gebruikt in hygiëneproducten, MAAR sommige sulfaten zoals SLS worden ook gebruikt voor de industriële reiniging van vloeren of motoren, in vaatwasmiddelen en onderhoudsproducten. Arm haar... Deze sulfaten kunnen dan ook agressief zijn voor onze huid en hoofdhuid, vooral wanneer die gevoelig zijn.

Sulfaatvrije shampoo daarentegen bevat zachte oppervlakte-actieve stoffen, die reinigen zonder agressie voor de huid.

We moeten wel afstappen van het idee dat producten die minder schuimen slecht reinigen. Dat is een fabeltje! 

Hoe was ik mijn haar zonder agressie voor mijn hoofdhuid?  

De oplossing: sulfaatvrije shampoo! Om de hoofdhuid te beschermen, kies je beter voor een sulfaatvrije shampoo zonder detergent die reinigt zonder de huid noch het haar te agresseren. Daarom heeft BIODERMA de shampoo Nodé Fluide ontwikkeld, met zachte, niet-detergerende, niet-delipiderende en niet-irriterende tensiden. De sulfaatvrije NOn Détergent shampoo NODÉ Fluide bevat twee zachte tensiden van plantaardige oorsprong:

  • Een tenside op basis van kokos- en palmolie, die ervoor zorgt dat resten gemakkelijker worden weggespoeld.
  • Een tenside op basis van aminozuren uit haver, die vuil en overtollig sebum vangt.

 

Shampoing sans sulfate

 

 

Kies dus voor deze sulfaatvrije shampoo, die het fysiologische evenwicht van jouw haar en hoofdhuid respecteert en een uitstekende huidtolerantie garandeert. Deze shampoo is perfect geschikt voor alle haartypes, zelfs de meest fragiele.

Bovendien geeft hij jouw haar meer glans en soepelheid!

 

 

 

Meer over sulfaatvrije shampoo Nodé Fluide vind je op.