Bioderma Belgique | Innovatie en onderzoek

Allez au contenu Allez à la navigation

 • De biologie in dienst van de dermatologie

  Onderzoek en Ontwikkeling staat centraal in de aanpak van het Laboratorium BIODERMA. Al onze inspanningen zijn erop gericht om permanent aan de top van het biologisch en dermatologisch wetenschappelijk onderzoek te blijven. Na jaren samenwerking met de meest vooraanstaande internationale medische experts, is BIODERMA een belangrijke speler geworden die een beslissende rol speelt bij de toepassing van wetenschappelijke doorbraken op huidaandoeningen. In elk stadium van de productontwikkeling vindt overleg met onderzoekers en artsen plaats.

 • Steeds verder in de biologie

  BIODERMA heeft zich altijd tot taak gesteld een beter inzicht te krijgen in de huid en vooral beter te begrijpen hoe een gezonde huid functioneert, om te weten hoe in geval van stoornissen het evenwicht moet worden hersteld. Want alleen expertkennis in huidbiologie maakt het mogelijk om de oorzaken te kennen alvorens de gevolgen te behandelen. Voordat ze overgaan tot de ontwikkeling van hun producten, werken de BIODERMA-teams dan ook nauw samen met nationale en internationale wetenschappers en laboratoria die over de meest geavanceerde huidbiologische kennis beschikken. De gestage vorderingen in het fundamenteel onderzoek vormen de sleutel tot een beter inzicht in huidstoornissen en bereiden de weg naar dermatologische innovaties.

 • Voortdurend inspelen op de verwachtingen van de dermatologie

  BIODERMA steunt sinds jaar en dag op klinisch onderzoek voor de ontwikkeling van productinnovaties, en dat is vandaag niet anders. De dermatologen vormen onmisbare informatiebronnen die bijdragen tot het onderzoek van BIODERMA door het identificeren van huidproblemen die nieuwe oplossingen vereisen. De samenwerking met dermatologen wordt gedurende het hele proces voortgezet, om de veiligheid en doeltreffendheid van elk nieuw product te valideren. Bij de klinische tests in ziekenhuisomgeving wordt rekening gehouden met alle aspecten, van de tolerantie tot de meest geschikte formulering. Het Laboratorium BIODERMA publiceert regelmatig wetenschappelijke en klinische studies in samenwerking met grote internationale laboratoria.

 • Toonaangevende patenten

  Vorderingen in de kennis van de huidbiologie sturen het onderzoekswerk van de laboratoriumteams en resulteren in BIODERMA-patenten. Die patenten belichamen het innoverend vermogen van het laboratorium en bieden concrete, efficiënte oplossingen voor tal van huidproblemen. Die BIODERMA-patenten blijven voortdurend evolueren, om de nieuwste doorbraken in de huidbiologie te volgen en zo in te spelen op de behoeften van dermatologen en de verwachtingen van hun patiënten.

   

 • Belangrijke innovaties van Bioderma


  1977 : Nodé – (zonder detergent)
  Voor het eerst respecteert een shampoo het fysiologisch evenwicht van de haarbulbus en houdt de biologische kenmerken van de hydrolipidenfilm van het haar intact. Resultaat: het haar is zuiver en beschermd, zonder irritatie van de hoofdhuid.

  1991: Sensibio H2O - Micellair water
  Dit is het 1e en enige dermatologische micellaire water dat biologisch perfect compatibel is met de huid: de vetzuuresters waaruit de micellen bestaan zijn nauw verwant met de fosfolipiden uit de huidcelmembranen en helpen de hydrolipidenfilm van de huid op natuurlijke wijze herstellen, met een nooit geziene tolerantie en een uniek comfort, voor een optimale reinigende werking.

  2002: Photoderm – Bio-celbescherming®
  Photoderm: Het 1e dermatologische zonnegamma dat het beste inzake uitwendige UVA-UVB-bescherming paart aan cellulaire bescherming die de biologische huidafweerstructuren beschermt en de natuurlijke zelfverdedigingssystemen van de huidcellen versterkt.

  2004: Sebium AKN – Het Fluidactiv® complex
  Gepatenteerd Fluidactiv®, bedoeld voor de huid met neiging tot acne, werkt in op één van de belangrijkste oorzaken van acne: verdikking van het sebum. Dit gepatenteerde Fluidactiv-complex gaat op biologische wijze verdikking van het sebum tegen en reguleert de kwaliteit ervan, waardoor de vorming van puistjes, zwarte puntjes en onzuiverheden wordt voorkomen. 

  2005: Hydrabio – Aquagenium®
  Dit gepatenteerde complex stimuleert het natuurlijke hydratatievermogen van de huid door de aanmaak te bevorderen van twee bestanddelen die zich van nature in de huid bevinden en essentieel zijn voor de vochthuishouding: aquaporines, die heuse intercellulaire waterkanaaltjes vormen, en lipiden, die de huidbarrière helpen opbouwen.

  2007: Atoderm PP - Ecodefensine®
  Gepatenteerd Ecodefensine® is bedoeld voor de zeer droge tot atopische gevoelige huid. Het stimuleert de natuurlijke aanmaak van antibacteriële peptiden die door de huid zelf worden geproduceerd en remt de groei van bacteriën af die leiden tot terugkerende opstoten van atopie.

  2010: Matricium - Medisch hulpmiddel 
  Het wereldwijd gepatenteerde Matricium is een erkende wetenschappelijke innovatie die bijdraagt tot een gezonde huid. Het Medisch Hulpmiddel MATRICIUM creëert een 100% biomimetisch micromilieu dat de essentiële bestanddelen voor celvernieuwing en weefselregeneratie levert.